Naoružani upali u program uživo i uzeli voditelje za taoce, tvrde da imaju bombe: Drama u Ekvadoru

Navodno su odjeknuli i pucnji

Naoružani napadači upali su u program na nacionalnoj televiziji tokom popularne emisije u Ekvadoru, i uzeli voditelje kao taoce.

Incident se dogodio u studiju TC Television, javio je El Universo.

Navodno su odjeknuli i pucnji.

Otmičari nose marame i kapuljače, a zaposlene na televiziji su naterali da legnu na patos.

Prenos uživo, koji je na kraju prekinut, pokazao je osoblje koje se gura na podu studija u Gvajakilu, a moglo se čuti kako neko u direktnom prenosu viče „nema policije“.

Ovaj incident se dogodio nakon kidnapovanja najmanje sedam policajaca i serije eksplozija, a dan nakon što je predsednik Danijel Noboa proglasio vanredno stanje.

Podsetimo, jedan od najozloglašenijih vođa narko kartela u ovoj zemlji pobegao je iz zatvora u nedelju, a ovo mu je već drugo bekstvo, računajući i onaj koji se desio 2013. godine.

Ekvadorski tužioci su odmah podigli optužnicu protiv dvojice čuvara zbog sumnje da su učestvovali u ovom bekstvu. Vođa grupe Los Čoneros (Los Choneros) nestao je iz ekvadorskog zatvora u kojem je bio od 2011. godine a gde je služio 34-godišnju kaznu zbog trgovine narkotika i ubistva.

Vanredno stanje je na snazi 60 dana od objave, a predsednik je obećao narodu da će se suočiti sa kriminalom u zatvorima kako bi opet „obezbedio mir svim Ekvadorcima“. Vanredno stanje će omogućiti vlastima da suspenduju prava građana i pošalju vojsku u zatvore.

Uskoro opširnije…

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare