U Hrvatskoj crveni meteoalarm, očekuju se udari bure do 200 kilometara na sat: Zatvoren auto-put A1

Hrvatskoj je na snazi crveni meteoalarm zbog orkanskih udara bure za riječku regiju, Kvarner i Velebitski kanal, a mnogi putevi su zatvoreni u potpunosti ili za određene kategorije vozila.

Mogući su udari bure i do 200 kilometara na sat, prenosi Index.hr. Za ostatak zemlje na snazi su žuto i narandžasto upozorenje, takođe zbog olujnog vetra, dok je u Slavoniji, na zagrebačkom i karlovačkom području i na planinama na snazi žuti alarm zbog mogućeg snega.

Zbog olujnog vetra za saobraćaj je u potpunosti zatvoren put A1 između Svetog Roka i Posedarja, dok je na više puteva na snazi zabrana kretanja za autobuse na sprat, motocikle i vozila sa prikolicom.

U Slavoniji i dalje pada sneg

Kao što su najavili meteorolozi, noćas je stigla velika promena vremena u Hrvatsku koja je donela i sneg, koji i jutros pada širom Slavonije.

Najviše snega trenutno ima na krajnjem istoku kod Županje i GP Bajakova, gde je auto-put potpuno pod snegom, prenosi 24sata.hr.

Ali trenutno na A3 nema ograničenja.

S druge strane, olujna bura stvara ogromne probleme na Jadranu.

Auto-put A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoren je za sav saobraćaj između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za lična vozila je državnim putevima čvor Posedarje – Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok, a za ostala vozila čvor Benkovac – Kistanje – Knin – Gračac – čvor Sveti Rok).

Zatvorena je i Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare