U UBU OTKRIVENA LABORATORIJA DROGE: Uhapšen muškarac, pronađene dve vrste narkotika

Pored veće količine marihuane, pronađene su i tablete koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, što ukazuje na to da je osumnjičeni bio uključen u proizvodnju i distribuciju različitih opojnih sredstava.

M. M. (47) iz Uba nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u njegovom stanu i drugim prostorijama pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. U toj laboratoriji otkriveno je 120 stabljika sumnjivog kanabisa, čija ukupna težina iznosi oko 64 kilograma.

Pored ove veće količine marihuane, pronađene su i tablete koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, što ukazuje na to da je osumnjičeni bio uključen u proizvodnju i distribuciju različitih opojnih sredstava. Uz to, pronađena je i vagica za precizno merenje, što dodatno ukazuje na ozbiljnost i organizovanost ovog ilegalnog posla.

Osumnjičeni u pritvoru, sledi krivična prijava

Osnovno javno tužilaštvo u Ubu naložilo je zadržavanje osumnjičenog do 48 časova, nakon čega će biti priveden tužiocu uz krivičnu prijavu. Očekuje se da će istraga otkriti detalje o ovoj nelegalnoj proizvodnji opojnih supstanci i eventualnoj distribuciji istih na teritoriji Uba i okoline.

Podsetimo, viši sud danas je u Novom Sadu potvrdio je optužnicu protiv 43-godišnjeg političara Srđana Egića, koji se suočava sa ozbiljnim optužbama za krivično delo silovanja nad 21-godišnjom Ninom Š. Događaj se navodno odigrao 8. marta prošle godine.

Više javno tužilaštvo tereti Egića za silovanje, a sud je doneo odluku da se pritvor optuženom produži do 4. marta. Razlozi za ovu odluku uključuju opasnost od bekstva, mogućnost uticaja na svedoke i rizik od ponavljanja krivičnog dela. Takođe se ističe da za krivično delo koje mu se stavlja na teret može biti izrečena kazna zatvora do 12 godina.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare