SRBIJA – IZRAEL Delfini razbijaju na početku Evropskog prvenstva usred Zagreba 

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije u petak igra prvi meč na Evropskom prvenstvu u Zagrebu protiv selekcije Izraela, duel počinje u 17 časova, a dešavanja iz glavnog grada Hrvatske pratite uživo na Sportalu.

Srbija – Izrael 11:0 (6:0, u toku je druga četvrtina)

11:0 Pogađa Sava Ranđelović! Imala je Srbija novu situaciju sa igračem više i uspešno je iskoristila, a u listu strelaca je uspeo da se upiše i prekaljeni Ranđelović.

10:0 Marko Radulović, opet! Nezaustavljiv je vaterpolista Novog Beograda. 

9:0 Marko Radulović! Nastavljaju „delfini“ da gaze, nemaju Izraelci nikakvo rešenje niti u napadu, niti u odbrani. Prave dosta grešaka, pa je Srbija imala novi peterac, koji je iskoristila.

8:0 Vuk Milojević! Novi pogodak za našu selekciju, vaterpolisti Izraela i dalje nisu uspeli da dođu do gola. 

7:0 Nikola Jakšić! Novi pogodak kapitena selekcije Srbije, pogađa na startu ove deonice, baš kao i prethodnu deonicu. 

Počela je druga četvrtina, Srbija je obezbedila prvi napad. 

Kraj prve četvrtine

6:0 Sjajna igra „delfina“! Još jednom je pogodio Radomir Drašović, a pre njega je siguran bio Radulović.

4:0 Pogađa i Radomir Drašović! I dalje „delfini“ igraju fenomenalno u odbrani, a onda je na drugoj strani mrežu Izraela zatresao vaterpolista Novog Beograda Drašović.
 
3:0 Dušan Mandić! Imao je Izrael priliku da smanji prednost našeg tima, ali nisu uspeli da iskoriste situaciju u kojoj su igrali igrača više, a onda novi pogodak na drugoj strani. Fauliran je bio Jakšić, pa je sudija dosudio peterac, a onda je siguran bio povratnik u reprezentaciju Dušan Mandić. 

2:0 Strahinja Rašović! Još jedna nova dobra odbrana našeg tima, uspeli su odmah da povećaju prednost, a zaslužan za to je bio stariji od braće Rašović.

1:0 Nikola Jakšić! Srbija je bila odlična u odbrani, uspeli su da zaustave protivnike, a onda ih i kazne. Imali su igrača više u bazenu, Viktor Rašović je poslao loptu ka kapitenu naše reprezentacije, koji je bez mnogo muke poslao loptu u gol.

Meč je počeo, prvi napad ima Izrael.

Nikola Lukić za Sportal najavio start vaterpolista na Evropsko prvenstvo:

Ušli smo u olimpijsku godinu, onih 365 dana, ovaj put 366 (prestupna), kada sa velikim očekivanjem čekamo rasplet oko viza za najveći sportski spektakl Olimpijske igre.

Za jednu vizu se bore i aktuelni šampioni, vaterpolisti Srbije. Koji imaju priliku da na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj izbore odlazak u Pariz.

Ušli smo u olimpijsku godinu, onih 365 dana, ovaj put 366 (prestupna), kada sa velikim očekivanjem čekamo rasplet oko viza za najveći sportski spektakl Olimpijske igre.

Za jednu vizu se bore i aktuelni šampioni, vaterpolisti Srbije. Koji imaju priliku da na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj izbore odlazak u Pariz.

Mladi delfini su svoj debi, bez penzionisane šestorke, imali 2022. godine u Mađarskoj na Svetskom prvenstvu, tada su uspeli da stignu do četvrtfinala, gde su poraženi od Hrvatske 14:12. Malo jače od dva meseca kasnije Srbija je napravila pad, pa je na Evropskom prvenstvu, koje je odigrano u Hrvatskoj, zauzela tek deveto mesto što je drugu najtrofejniju reprezentaciju (osam zlata) u Evropi (Mađarska 13 zlata prva na listi), bacilo u drugu diviziju svetskog vaterpola.

Priliku da obezbedi olimpijsku vizu Srbija je imala godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki, gde je napravljen veliki rezultat koji je izbrisao gorak ukus iz Budimpešte, ali i pored dobre igre i polufinala, nije obezbeđen put za Pariz, ali ni osvojena medalja (osvojeno četvrto mesto).

E onda, na naplatu dolazi loš rezultat iz Mađarske. Evropsko koje je tada dodeljeno Izraelu, ali zbog ratne situacije, prebačeno je ponovo u Hrvatsku, delovalo je kao teška misija za izabranike Uroša Stevanovića. Pošto zbog ispadanja u osmini finala, Srbija je bila u drugom šeširu, a to znači da će do medalje ili olimpijske vize morati težim putem.

Prva divizija:

Prvi šešir – Hrvatska, Mađarska; Drugi šešir – Španija, Italija; Treći šešir – Grčka, Francuska; Četvrti šešir – Crna Gora, Gruzija

Druga divizija:

Peti šešir – Srbija, Holandija, Nemačka, Rumunija; Šesti šešir – Izrael, Malta, Slovačka, Slovenija

Srbija je na kraju upala u grupu sa Izrelom, Maltom i Nemačkom, pa će morati do cilja kroz plej of, a to znači da je na tom putu, čeka Ili Hrvatska, ili Crna Gora, kao i Španija i Francuska.

Viza za Pariz je samo jedna, ali to ne znači nužno da će je osvojiti prvak, pošto su učešće na najvećoj sportskoj smotri obesbedili Mađarksa, Grčka i Francuska.

Četa Uroša Stevanovića je otputovala u Zagreb, prvu utakmicu igraju u petak protiv Izraela, to će biti novi početak povratka otpisanih, koji bez obzira na dosadašnje rezultate i smenu generacije, nisu izgubili mentalitet šampiona, a to je svojom izjavom dokazao i trofejni, iskusni reprezentativac Strahinja Rašović:

Nema sumnje da delfinima sledi paklenih 12 dana, ali mi kao sportska i fanatična nacija verujemo i dalje u njih, i nadamo se da će se iz glavnog grada Hrvatske vratiti sa vizom za Pariz i medaljom oko vrata!

Raspored Srbije

Srbija igra protiv Izraela 5. januara u 17 časova. Nemačka je rival dva dana kasnije u 19.00, a Malta 9. januara u 19.00.

Zaprati Sportal kanal na WhatsApp-u: Još brži način da ostanete u toku sa svim vestima najčitanijeg sportskog sajta u Srbiji!

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare