SASLUŠAN DUŠKO ŠARIĆ Čeka se odluka o određivanju pritvora

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji se juče predao policiji pošto je za njim bila raspisana poternica od jula 2022. godine i Milan Vučinić koji se takođe juče predao srpskoj policiji, izvedeni su danas pred sudiju za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, saznaje „Blic“.

Oni se danas nisu izjašnjavali o optužbama koje im se stavljaju na teret, već su saslušani na okolnosti da li će biti zadržani u pritvoru koji im je ranije odredio sud ili će biti pušteni da se brane sa slobode.

Proširena istraga

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula 2022. godine naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

To je bilo treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.

Vodio računa o finansijama?

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima svog rođenog brata, Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Sumnja se da je Duško Šarić preko Aleksandra Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj krupi dostave informacije koje ima policija i BIA o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića, ali i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić, kako se sumnja, osim toga, kupio je telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije „Skaj“ kao i da je platio izgradnju i opremanje vikendica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

Advokat Duška Šarića ponudo jemstvo

Advokat Radoslav Baćović, inače branilac Duška Šarića predložio je sudu na prošlom suđenju kriminalnoj grupi Darka Šarića, jemstvo od 800.000 evra da se otklone razlozi za određivanje pritvora kao i u slučaju Vučinića, a kao razlog je između ostalog naveo i da je on neosuđivan.

Tužilac je rekao da se protivi tim predlozima odbrane.

Sud je odlučio da sada neće odlučivati o ovim predlozima, jer, kako je naveo, Vučinić i Duško Šarić nisu prisutni, te nije celishodno odlučivati o jemstvu, a sledeće ročište u ovom postupku zakazano je za 1. februar.

Predao se srpskoj policiji

Duško Šarić se predao juče srpskoj policiji nakon čega je sproveden u posebnu pritvorsku jedinicu.

Tu informaciju je potvrdio njegov branilac, advokat Radoslav Baćović koji je „Vijestima“ saopštio da seŠarić dobrovoljno stavio na raspolaganje pravosudnim organima Srbije.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare