UŽIVO! CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN! VREME JE ZA SPEKTAKL: Večiti na krilima pobeda čekaju drugi evroligaški derbi 

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 20.00

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN

Hala: Arena

Sudije: Fernando Roča, Karlos Peruđa, Pjotr Pastušjak

Potencijalni timovi

CRVENA ZVEZDA: Teodosić, Hanga, Davidovac, Lazić, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedraitis, Gilespi, Topić, Dos Santos. Trener: Joanis Sferopulos

PARTIZAN: Smit, Vukčević, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

Aktuelno 19. kolo Evrolige donosi drugi večiti derbi u ovom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova u beogradskoj Areni dočekuju Partizan, što znači da će na tribinama biti samo pristalice crveno-bele boje.

Tim trenera Janisa Sferopulosa je trenutno 14. na tabeli sa učinkom 7-11. Četa Željka Obradovića je u grupi od sedam timova koji imaju po deset pobeda i osam poraza.

Zvezda u meč ulazi na krilima trijumfa nad Fenerbahčeom u Istanbulu.

„Derbi je uvek derbi. Veoma važna utakmica za nas, igramo pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, nezavisno od toga kako ste igrali pre, nezavisno u kakvom stanju dolaze timovi, ovo su jedinstvene utakmice. Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu. Ne brojimo samo pobede, zato što su utakmice u Evroligi od velikog značaja. Pobedili smo pre dva dana i želimo da tako nastavimo. Ne želim da upirem prstom igde, naročito ne na stanje na tabeli u Evroligi, važno je kako se mi osećamo i da pobedimo utakmicu“, rekao je grčki trener.

U prvom duelu u sezoni, crno-beli su pobedili sa 88:86, a pred meč trener Partizana Željko Obradović kaže:

„Sledi utakmica protiv najvećeg protivnika za nas – Crvene zvezde. Dolazi u dobrom trenutku i za njih i za nas. Rival je odigrao zaista dobru utakmicu protiv Fenerbahčea, mi smo odlično igrali protiv Asvela i nadamo se da će biti dobra utakmica. Poznajemo koševe i ambijent u Areni, ali će ovaj put biti malo drugačije. Tako je kako je, treba biti koncentrisan na utakmicu. Znamo šta nam je posao“, istakao je Obradović.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare