Evo kako izgleda tabela pred večiti derbi u Evroligi posle pobeda Zvezde i Partizana

Ovog utorka odigrano je pet mečeva u okviru 18. kola Evrolige, a pobede su zabeležile ekipe Žalgirisa, Makabija, Olimpijakosa, ali i večiti rivali – Crvena zvezda i Partizan.

Crveno-beli su savladali Fenerbahče rezultatom 85:76 i tako stigli do istorijske pobede u Istanbulu. Izabranici Janisa Sferopulosa su meč prelomili u poslednjoj četvrtini, dok je najefikasniji pojedinac meča bio Džoel Bolomboj koji je postigao 24 poena i oborio lični rekord u Evroligi

Ovo je veoma bitan trijumf za Zvezdu, pošto su njime uhvatili kakav-takav priključak u borbi za plej-in. Ekipa sa Malog Kalemegdana sada zauzima 15. poziciju sa 7 pobeda i 11 poraza, koliko imaju i Efes i Olimpija iz Milana.

Sa druge strane, Partizan je dominantnom partijom deklasirao Asvel sa i tako stigao do 10 pobede u Evroligi. U crno-belom dresu posebno istakao Kevin Panter sa 22 poena, dok je prilično raspoložen bio i Danilo Anđušić sa 15.

Izabranici Željka Obradovića se sada nalaze na deobi 5. mesta, a čak četiri tima – Fenerbahčeom, Monakom, te grčkim rivalima Panatinaikosom i Olimpijakosom.

Podsećanja radi, ove nedelje na programu je duplo kolo Evrolige, a već u četvrtak nas očekuje večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Prvi ovosezonski derbi pripao je crno-belima koji su slavili sa 88:86, a u ovom duelu domaćin će biti ekipa Zvezde.

Meč je na programu u četvrtak od 20 časova.

Evroliga, 18. kolo

Utorak:

Fenerbahče-Crvena zvezda 76:85

Žalgiris-Alba Berlin 77:71

Makabi-Monako 93:83

Olimpijakos-Olimpija Milano 79:74

Partizan-Asvel 90:77

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare