„UBIJEN JE NA MESTU, NA POSLU“ Majka i otac čuvara škole jedva govorili na suđenju roditeljima dečaka ubice: „Sada je sve uništeno!“

Suđenje roditeljima dečaka ubice po privatnoj tužbi 27 članova porodica ubijene dece u OŠ „Vladislav Ribnikar“ nastavljeno je danas. Za govornicu su izašli i roditelji čuvara, Dragana Vlahovića, njegov otac Živorad i majka Kosa.

Živorad je jedva smogao snage, te je izgovorio samo četiri rečenice.

– Izgubio sam sina. Kako da se osećam? Najbolji je bio moj sin. U istoj kući smo živeli – rekao je on.

Kosa, majka Dragana Vlahovića, otkrila je da je njen sin bio omiljen i u komšiluku.

– Jako velika bol. Bila sam presrećna majka. Bili smo složni. Sada je sve uništeno. Moj sin ništa nije uradio. Ubijen je na mestu, na poslu. Bio je omiljeni i u komšiluku. Kako ćemo dalje? Mislim da to nije zaslužio – rekla je ona.

27 članova porodica podnelo tužbu

Ovo ročište se odnosi na parnični postupak koji je usledio nakon prijave 27 članova porodica ubijenih u OŠ „Vladislav Ribnikar“ koji su podneli tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca Vladimira Kecmanovića, majke Miljane Kecmanović i protiv škole.

Tužba zbog koje se danas održava ročište je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi – i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Na prethodnom ročištu, koje je bilo pripremno, advokati su izneli dokaze za koje smatraju da će biti ključni u postupku.

Ročište trajalo 6 sati

Parnični postupak koji je započet juče trajao je šest sati. Juče su svedočili roditelji ubijenog Andrije Čikića, njegova majka Suzana Stanković Čikić i otac Miloš Čikić, roditelji ubijene Ane Božović, majka Ninela Radičević i otac Ivan Božović i roditelji ubijene Katarine Martinović, majka Miljana i otac Zoran Martinović.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare