VOZAČ BMW ODVEO MATURANTKINJU U SMRT, SAD ĆE ROBIJATI 8 GODINA: Predrag proglašen krivim, pa odveden u niški zatvor!

Apelacioni sud povećao je kaznu zatvoraPredragu Nikoliću (24) iz Velike Grabovnice kod Leskovca, i osudio ga na osam godina zatvora zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Sud je utvrdi da je Nikolić odgovoran za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 5. februara 2022. godine, a u kojoj je poginula Jovana Janković (18), maturantkinja Ekonomske škole u Leskovcu, dok je troje mladića bilo povređeno. Do nesreće je došlo, podsetimo, kada je Nikolić koji je bio za volanom automobila BMW izgubio kontrolu i sleteo s puta.

– U obrazloženju presude se navodi da je vozio pod dejstvom alkohola i opojnih droga – potvrđeno je u sudu.

Nikolić je od kobnog udesa sve vreme bio u pritvoru, od 5. februra 2022. godine do sada, pa je juče direktno sa suđenja prebačen u Kazneno popravni dom u Nišu.

Najveća zaprećena kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora, a njemu će u kaznu biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru.

Inače, Nikoliću je istom presudom oduzeta vozačka dozvola B kategorije na 5 godina.

Kako smo ranije pisali, osuđeni mladić je u svom mestu bio poznat kao neko ko bahato vozi, a pre ove tragedije imao je čak tri teška saobraćajna prekrišaja.

– Divlja i krši propise, Otac mu kupuje skupa kola, i on sam je bio povređen u saobraćajci i nikako da se opameti – pričali su ranije njegovi poznanici i dodaju:

– Dve godine pre ove nesreće on je na istom mestu imao identičnu saobraćajku. Najverovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio je kontrolu nad BMW-om kojim je upravljao, isprevrtao se i sleteo s puta. Inače, on je 2020. jedva preživeo koraonavirus, bio je na respiratoru danima, a u bolnici 47 dana. Tada su novine pisali o njemu.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs Jugmedia)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare