POLJSKU POGODILA RAKETA IZ UKRAJINE? Sazvan hitan sastanak predsednika sa vojnim vrhom CELA DRŽAVA NA NOGAMA

Neidentifikovani vazdušni objekat uleteo je jutros u vazdušni prostor Poljske iz pravca Ukrajine.

Poljska vojska saopštila je na društvenim mrežama da je objekat praćen radarom sve dok se signal nije izgubio.

– Neidentifikovani vazdušni objekat koji je u jutarnjim satima ušao u vazdušni prostor Republike Poljske sa strane granice sa Ukrajinom od trenutka prelaska granice do trenutka gubitka signala praćen na radaru – navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Mediji navode da su građani navodno primetili raketu.

– Dobili smo informaciju da se neidentifikovani objekat pojavio na radaru u blizini Grubješova i potom nestao. Nemamo potvrdu da je pao na teritoriju našeg vojvodstva – rekao je novinarima lublinski zvaničnik Кšištof Кomorski.

Jedan od poljskih TV kanala nezvanično navodi da je reč o raketi koja je viđena iznad selaVožučin-Cukrovnja. Leteći objekat koji se kretao velikom brzinom primetili su i stanovnici opštine Dolgobičov. Reč je inače o oblasti Przevodova gde je ukrajinska raketa već pala u novembru 2023. godine usmrtivši dva državljanina Poljske.

– Očevici su javili da su čuli jaku buku i zvižduk. Objekat se kretao ka zapadu. Na području Zamošća mobilisane su značajne snage i traga se za fragmentima objekta – pišu lokalni mediji.

Poljski predsednik Andžej Duda zakazao je hitan sastanak sa vojnim vrhom nakon kršenja vazdušnog prostora od strane Ukrajine. Vlada je saopštila da se zbog narušavanja poljskog vazdušnog prostora trenutno održava sastanak premijera Donalda Tuska i vojnog vrha.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare