POZNATI GLUMAC PRONAĐEN MRTAV U AUTOMOBILU: Bio pod policijskom istragom! Gledali smo ga u filmu koji je 2020. osvojio Oskara

Li Sun-kjun (48), popularni južnokorejski glumac najpoznatiji po ulozi u Oskarom nagrađenom filmu „Parazit„, pronađen je mrtav u automobilu u Seulu u sredu, saopštile su vlasti nakon nedelja intenzivne policijske istrage o njegovom navodnom korišćenju opijata.

Kako prenose mediji, Sun-kjun je u trenutku smrti bio pod istragom policije, zbog sumnje na upotrebu droge.

Policija u Seulu je identifikovala glumca nakon što je 27. decembra u 10.30 na parkingu pronađeno telo muškarca u četrdesetim godinama. Ranije u toku dana, policija je dobila poziv od supruge glumca da je u njihovom domu pronašla poruku u kojoj on najavljuje samoubistvo. Započeta je potraga za njim.

Sun-kjun je nekoliko puta uhvaćen u uživanju narkotika u jednom lokalu u Seulu, a policiji je izjavljivao da mu je „hostesa podmetnula drogu“. Nekoliko dana pre smrti, Sun-kjuna je policija ispitivala tri puta, a ispitivanje koje se dogodilo prošlog vikenda trajalo je čak 19 sati.

Zakoni u Južnoj Koreji su veoma oštri, kad je reč o drogi – kazne idu od 6 meseci, pa čak do 14 godina za povratnike.

Sun-kjun je postao svetski poznat po ulozi Dong Ika u hit-filmu Parazit, koji je 2020. osvojio Oskara za najbolji film. Ovo je prvi film koji nije na engleskom koji je osvojio Oskara u ovoj kategoriji.

Sun-kjun je osvojio nagradu za izvanrednu ulogu Udruženja filmskih glumaca 2021. za ulogu u ovom filmu, a dobitnik je mnogih drugih nagrada.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Sky news)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare