„MI SUĐENJE JEDVA ČEKAMO“ Advokat Stefana Karića tvrdi da IMAJU DOKAZE da skroz obore optužbu, evo šta je rekao

Glavni pretres na suđenju protiv Stefana Karića zbog navodnog nasilja nad Natašom Šavijom odloženo je zbog nedolaska advokara optuženog.

Advokat Nataše Šavije Borivoje Borović za Kurir je ranije rekao da optužena strana namerno odlaže suđenje, na šta je reagovao advokat Goran Knežević.

– Pre svega želim da kažem da mi suđenje jedva čekamo. Posedujemo dokaze koji su dovoljni da demantuju optužbu. Međutim, opšte je poznato da okrivljeni mora prethodno primiti optužni akt i ostaviti mu se dovoljno vremena za pripremanje odbrane kako bi se započelo sa suđenjem. Jednostavno, čovek mora znati od čega se brani. Što se tiče komentara u vezi mog nedolaska, mislim da mediji nisu mesto gde kolega i ja treba da raspravljamo. Sudnica će biti mesto gde ćemo to uraditi. U pogledu mog nedolaska, nema ništa sporno. Da je moj nedolazak bio neopravdan, sudija bi primenila odredbe Zakonika o krivičnom postupku i našla rešenje da pretres održi u mom odsustvu. Suprotno tome, pošto nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa, odloženo je. Nema potrebe za neosnovanim komentarima. Mi smo tu i suđenje, kao sto kažem, jedva čekamo – izjavio je za Kurir Goran Kadarević, advokat Stefana Karića.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Savetovalište protiv nasilja u porodici – SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova, 011 2769-466, radnim danima 10-19 časova, 062 304-560 noću 19-10 časova

UDARNA VEST.rs (kurir.rs/I.L.) Autor Ilija Lukić


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare