Godinu dana od smrti dečaka (4) koji je progutao žir u vrtiću u Vladičinom Hanu: Završena istraga, ovo se čeka

Godinu dana nakon događaja koji je potresao Srbiju,kada je četvorogodišnji D. Đ., progutao žir u vrtiću u Vladičinom Hanu, a nakon toga preminuo u UKC Niš, tužilaštvo još uvek nije odredilo kfalifikaciju dela onih koji su odgovorni za čitav događaj.

Istraga u vezi smrti dečaka je završena i očekuje se da do kraja godine tužilaštvo saopšti “javnotužilačku odluku” u vezi ovog događaja.

– Osnovno javno tužilaštvo je preduzelo sve potrebne radnje koje su u njegovoj nadležnosti.

Saslušani su svedoci, akteri događaja, obavljena su sva potrebna veštačenja, tako da ćemo do kraja godine, eventualno početkom naredne, saopštiti javnotužilačku odluku o kvalifikaciji dela i merama koje ćemo preduzeti dalje u ovom slučaju – kaže Dragan Nikolić, osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu.

Roditelji preminulog dečaka još uvek nemaju snage da javno govore o svemu što se dogodilo.

Tužilaštvo očekuje da se nakon svih obavljenih istražnih radnji, do kraja godine donese odluka o kvalifikaciji dela za koje se sumnjiči dežurna vaspitačica.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu istragu u vezi sasmrću dečaka vodilo je u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica počinila krivično delo “napuštanje nemoćnog lica”.

Podsećamo, četvorogodišnji dečak je 27. decembra prošle godine progutao žir u vrtiću, nakon čega je u besvesnom stanju prebačen najpre u Zdravstveni centar uSurdulici, a zatim u UKC Niš, gde je operisan, ali je, nažalost, preminuo.

Vaspitačica je potom suspendovana, a protiv nje je pokrenut i disciplinski postupak.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs/Slađana Tasić)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare