EVO KAKO DA PLATITE STRUJU AKO NISTE DOBILI NOVEMBARSKI RAČUN: Ovako možete da ostvarite popust! Oglasio se direktor EPS-A

Zbog hakerskog napada EPS još nije u mogućnosti da isporuči sve novembarske račune na kućne adrese. Iz tog javnog preduzeća zato pozivaju domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun da plate iznos koji su imali u oktobarskom računu i tako ostvare pravo na popust za redovno plaćanje do 30. decembra.

Direktor EPS-a Dušan Živković kaže za RTS da sistem prolazi kroz bezbednosne procedure kako bi Elektroprivreda Srbije što bezbolnije izašla iz ove situacije.

Iz EPS-a ističu da žele da izađu u susret građanima koji redovno plaćaju račune jer ne mogu da ih isporuče na vreme. Dvadeset osmi u mesecu je rok za plaćanje sa popustom od pet posto i taj rok je još prošle sedmice pomeren na 30. decembar.

Direktor EPS-a Dušan Živković kaže da se time ne ugrožava pravo redovnih platiša na popust.

Naglašava da hakerska pretnja zahteva da se sprovedu određene bezbednosne procedure kako bi Elektroprivreda Srbije što bezbolnije izašla iz ove situacije.

– Verujem da će procedure koje smo preuzeli dati rezultat. Računi su počeli da stižu poštom našim potrošačima, a najvažnije je da izmire svoje obaveze čime će ostvariti popust – navodi Živković.

Na pitanje da li će građani koji se odluče da svoje trenutno dugovanje izmire zajedno sa onim koje će stići na januarskom računu plaćati i neku kamatu ili biti pod pretnjom isključenja sa mreže, Živković odgovara odrično.

Kako je ponovio, EPS želi da u ovoj situaciji zaštiti potrošače.

Direktor EPS-a je podsetio da, zbog hakerskog napada, još ne radi ni portal „Uvid u račun“.

Uvid u račun moramo dobro da proverimo pre nego što ga vratimo u funkciju.“ Naglasio je da šalteri isključivo rade na pružanju informacija građanima o tome kako da izmire svoje obaveze.

Živković napominje da proizvodnja električne energije ni u jednom trenutku nije bila ugrožena i da su sistemi koji time upravljaju maksimalno zaštićeni.

– Preventivne mere da se pretnje spreče i iskontrolišu su u toku. Trenutno se upravlja tom pretnjom i proveravaju svi sistemi kako bi se sprečile negativne posledice – zaključuje Živković.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ RTS)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare