VLADIMIR PUTIN ČESTITAO ALEKSANDRU VUČIĆU PREDSTOJEĆE PRAZNIKE: „Odnosi između Rusije i Srbije razvijaju se u konstruktivnom duhu“

Predsednik Rusije računa na nastavak dijaloga i produktivnog zajedičkog rada.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina. U čestitki se kaže:

”Poštovani gospodine Predsedniče,


Srdačno Vam čestitam dolazeću Novu godinu i Božić.

Bez obzira na nelaku situaciju u svetu, odnosi između Rusije i Srbije, koji se temelje na viševekovnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, razvijaju se u konstruktivnom duhu.

Računam na nastavak našeg dijaloga i produktivnog zajedničkog rada po aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Želim Vama, Vašoj rodbini i najbližima dobro zdravlje, blagostanje i uspehe, a bratskom srpskom narodu mir i prosperitet.

S poštovanjem,
Vladimir Putin”
, navodi se u čestitki predsednika Putina.

U Predsedništvu je danas sastanak ruskog ambasadora Aleksandra Bocana Harčenka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

 Informisao sam ambasadora Bocan-Harčenka o sinoćnim neredima u Beogradu i ponovio da ćemo učiniti sve da sačuvamo bezbednost građana i našu Srbiju. Razmenili smo mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Preneo sam ambasadoru želju da naša dva naroda dočekaju nastupajuće praznike i Novu godinu u miru i i blagostanju – poručio je Vučić na svom Instagram profilu nakon sastanka.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare