Vučić: Sva lica će do jutra biti pohapšena, imamo dokaze da je ovo unapred pripremljeno

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obraća se sa hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost povodom večerašnjih incidenata ispred gradske skupštine i sedišta Republičke izborne komisije (RIK).

– Analiziralo smo sve što se dogodilo večeras, zahvalio sam se svim pripadnicima policije kao i predstavnicima BIA, tu je bio i Ivica Dačić. Podneli su težak teret. Ovo je bilo pripremano, imamo čvrste dokaze za to i država će da reaguje u skladu sa zakonom i ustavom naše zemlje. Niko nema pravo da uništava našu kuću i nanosi teške telesne povrede našim policajcima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca, jednom smo jedva zaustavili krvarenje. Gađali su ih kockama kojima možete da ubijete čoveka – poručio je on.

Kako smo ranije pisali, Uhapšeno je 30 osoba koji su izazivali nerede ispred gradske skupštine u Beogradu večeras. Oko 30 policajaca koje je obezbeđivalo skupštinsku gradu je povređeno. Kako je izjavila premijerka Srbije, jedan je teško povređen.

Protest ispred RIK

Podsetimo, večeras su lideri opozicije tokom protesta liste „Srbija protiv nasilja“ došli do skupštine grada, gde su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale. Prilikom pokušaja upada slomljeno je ogledalo na ulaznim vratima.

Na ulazu u skupštinu se pojavio jedan od pripadnika policije koji je lidere opozicije upozorio da je nasilni ulazak krivično delo.

– Slomili smo vrata! Drže leđima vrata. Ne može da se gurne od njih – rekao je Milivojević, na šta mu okupljeni viču „ulazi, ulazi“.

Jedan od pripadnika opozicije je srpskom zastavom razbio staklo na glavnom ulazu u skupštinu grada, posle čega je još jednom bezuspešno pokušan upad.

Najnovije informacije sa protesta opozicije ispred RIK, možete pročitati u našem odvojenom tekstu.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare