„MALO DROGE ZA SILOVANJE DAM ŽENI SVAKO VEČE“ Ministar policije izjavom izazvao skandal u Londonu

Ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli se našalio da u piće svoje supruge stavlja drogu za silovanje u komentarima na prijemu u Dauning stritu.

Šokantne primedbe Kleverlija usledile su samo nekoliko sati nakon što je kancelarija unutrašnjih poslova objavila planove za suzbijanje drogiranja žena pomoću pića.

On je gostima na prijemu rekao da „malo rohipnola u njenom (supruginom) piću svako veče” „nije protivzakonito ako je samo malo”, preneo je Sandej Miror.

Kleverli se takođe našalio da je tajna dugog braka u tome da vaš supružnik bude „neko ko je uvek pod blagim sedativima tako da nikada ne može da shvati da ima i boljih muškaraca“.

Ministar unutrašnjih poslova upoznao je svoju suprugu Suzanu na univerzitetu i par ima dvoje dece.

Razgovori na prijemima u Dauning strit obično se smatraju „nezvaničnim“, ali je Sandej Miror odlučio da prekine tu konvenciju zbog stava Kleverlija i teme.

Saveznici Kleverlija rekli su da su njegovi komentari dati u privatnom okruženju, ali on priznaje da su bili neprikladni.

Kleverli je ranije opisao borbu protiv nasilja nad ženama i devojkama kao „lični prioritet“ i nazvao to „perverznim“ zločinom.

– U onome što se uvek smatralo privatnim razgovorom, Džejms, ministar unutrašnjih poslova, koji je govorio o drogiranju pićem izneo je ono što je očigledno trebalo da bude ironična šala – za šta se izvinjava – rekao je portparol ministra unutrašnjih poslova.

Visoke laburističke ličnosti kritikovale su „užasne“ komentare ministra Kleverlija.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare