Boks spektakl pripao Džošui! Entoni se vratio, Ronaldo i Konor Mekgregor iz prvog reda gledali nemilosrdnu borbu /VIDEO/

Britanski bokser Entoni Džošua (34) opravdao je ulogu favorita i savladao je godinu dana mlađeg švedskog boksera Ota Valina u glavnoj borbi večeri na spektakularnoj bokserskoj manifestaciji „Dan obračuna“ u saudijskoj prestonici Rijadu.

Džošua je dominirao u borbi i naneo mnogo štete Valinu, čiji su treneri pozivali na prekid na kraju četvrte runde. Džošua sada ima učinak od 27 pobeda i tri poraza u profesionalnoj karijeri. On je nadoknadio poraz protiv Endija Ruiza, a dva poraza mu je naneo Oleksander Usik.

Inače, najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović (31) je u nešto ranijem meču na istoj manifestaciji, tehničkim nokautom posle samo 76 sekundi u prvoj rundi, dominantno je savladao deset godina starijeg Australijanca Marka De Morija. Hrgović se nametnuo od samog početka i posle manje od minuta poslao De Morija na pod, ali je Australijanac uspeo da se pridigne.

Međutim, Hrgović ga je potom obasuo novim nemilosrdnim kombinacijama. De Mori je počeo da se tetura i udaljava od Hrgovića, okrećući mu leđa, pa je sudija morao da upozori Hrvata da ne udara De Morija u potiljak. Posle još par snažnih udaraca Hrgovića, korner rivala odlučio je da prekine meč.

Hrgović sada ima 17 pobeda u isto toliko profesionalnih mečeva u karijeri. Očekuje se da bi 2024. Hrgović mogao da napadne pojas IBF šampiona u teškoj kategoriji.

On je obavezni izazivač i boriće se protiv pobednika borbe Fjuri – Usik ili protiv Džošue ako se Fjuri i Usik dogovore o revanšu.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare