Tragedija! Umro košarkaš koji je igrao na Mundobasketu

Tragične vesti stižu iz Venecuele, košarkaš i reprezentativac te zemlje Garli Sojo iznenada je preminuo u 24. godini.

Kako nezvanično prenose mediji iz Venecuele mladi košarkaš je doživeo epileptični napad, a u tom trenutku je bio sam kod kuće, što je na kraju bilo fatalno. 


Momak rođen 23. septembra 1999. godine igrao je na poziciji plejmejkera, a poslednji klub za koji je nastupao je bio Bronkos de Karakas. Sa južnoameričkom selekcijom je učestovao na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Manili, gde je Venecuela u generalnom plasmanu zauzela 30. mesto.

Košarkaški savez Venecuele se oprostio od mladog igrača.

– Duboko žalimo zbog smrti Garlija Sojoa, reprezentativca i izuzetnog čoveka, koji je imao velike ambicije u košarci. Garli je bio s nama u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2021, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, na Mundobasketu 2023. i na Panameričkim igrama u Santijagu 2023. gde je osvojio srebrnu medalju. Upućujemo saučešće porodici, prijateljima, rodbini i celoj sportskoj zajednici zbog ovog osetljivog i nenadoknadivog gubitka – stoji u objavi tamošnjeg Saveza.

Sojo je na pomenutom Mundobasketu u Manili prosečno beležio 12,4 poena po meču, a najbolju partiju pružio je protiv Japana kojem je ubacio 20 poena.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare