Mladi Srbin testirao za legendarni tim: „F1 je moj san“

Mladi Srbin 14-godišnji Andrija Kostić obavio je testiranja za legendarni tim Van Amersfort Rejsing u italijanskoj Formuli 4.

Andrija je obavio dva testiranja za čuvenu holandsku ekipu koja se takmiči i u Formuli 4.

Upravo je u tom timu svoj debi u jednosedima zabeležio i trostruki uzastopni prvak Formule 1 Maks Ferstapen.  Za taj tim su nastupali još i vozač Ferarija Šarl Lekler, Pedro Pike, Oliver Berman i Felipe Drugović.

Van Amersfort Rejsing je po završetku testova izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, ali je neophodno finansirati nastup putem sponzorstva ne bi li Kostić dobio svoje sedište u Formuli 4.

Kostić planira da se ,uz takmičenje u Italiji, obaveže i na nastupe u evropskom i centralnoevropskom šampionatu. To predstojeću sezonu čini izuzetno važnom u karijeri 14-godišnjaka, koji će debitovati, već i da je to samo jedan stepenik od ulaska u šampionat Formule 3 pod okriljem Međunarodne automobilske federacije (FIA), koja je uvod ka Formuli 2 i Formuli 1.

“Daleko je F1, iako mi jeste san. Za početak da uspem da obezbedim sponzorstvo za 2024. godinu, zatim fokus na rezultate, pošto sam svestan da će od njih sve zavisiti. Uzbuđen sam i verujem u sebe, ali moram i biti fokusiran na posao koji se nadam da me čeka”, rekao je Kostić.

UDARNA VEST.rs (Sportklub)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare