Češka policija objavila hitan izveštaj: Pronađeno oružje kojim su ubijeni dvomesečna beba i njen otac

To bi značilo da je Kozak, koji je u četvrtak pogubio 14 ljudi, a potom i sebe, odgovoran za gnusno dvostruko ubistvo u Klanovicama

Policija Češke objavila je vanredne informacije u petak popodne. U kući u Hostunu u kojoj je živeo David Kozak (24), koji je ubio svog oca i zatim otišao u Prag gde je na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta usmrtio još 14 osobapronađeno je oružje koje je korišćeno u ubistvu dvomesečne bebe i njenog oca, javlja „Blesk.cz„.

„Vanredne vesti: balističko veštačenje je pokazalo da se oružje koje je korišćeno u Klanovičkom lesu poklapa sa oružjem koje je pronađeno u kući u kojoj je živeo strelac sa univerziteta“, saopštila je policija na društvenoj mreži X.

To bi značilo da je Kozak, koji je u četvrtak pogubio 14 ljudi, a potom i sebe, odgovoran za gnusno dvostruko ubistvo u Klanovicama, navodi „Blesk.cz“.

Taj monstruozni zločin se dogodio prošlog petka oko 15 časova. Ubijeni su otac (32) i njegova dvomesečna ćerka. Napadač je hladnokrvo upucao 32-godišnjeg Martina i njegovu ćerku koja je bila u dečjim kolicima dok su bili u šetnji. Policija je odmah pokrenula potragu za osobom koja je izvršila ovo gnusno delo.

Već u četvrtak, u noćnim satima nakon krvoprolića na fakultetu, šef policije Martin Vondrašek je spomenuo da je napadač s univerziteta po svemu sudeći izvršio i to dvostruko ubistvo.

„Veoma ozbiljno radimo sa verzijom da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dve žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovičkom lesu“, rekao je šef policije Martin Vondrašek.

Policija je u petak popodne otkrila da je balistička ekspertiza pokazala da se oružje pronađeno u Kozakovoj kući podudara s povredama koje su nanete žrtvama.

Nakon što je policija pretresla kuću Davida Kozaka i utvrdila da je puna oružja, naknadno je evakuisala okolinu, što ukazuje na to da je u kući bilo i eksploziva, zaključuje „Blesk.cz“.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare