UŽIVO! MAKABI – ZVEZDA: Crveno-beli u praznom Pioniru gostuju Ponosu Izraela!

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Makabiju u utakmici 16. kola Evrolige.

Nažalost zbog dobro poznate ratne situacije u Izraelu meč se igra u Beogradu u hali „Aleksandar Nikolić“ gde Makabiove sezone igra svoje mečeve kao domaćin.

„Ponos Izraela“ se za sada s obzirom na sve okolnosti odlično drži i ima skor 9-6, te se nalazi na deobi četvrtog meta sa Partizanom.

Sa druge strane Zvezda nikako ne može da bude zadovoljna učinkom za sada. Crveno-beli imaju skor 5-10 i nalaze se tek 16 mestu elitnog takmičenja.

Trener crveno-belih Janis Sferopulosočekuje reakciju svog tima posle ubedljivog poraza od Reala.

Igramo protiv koji na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza. Oni su u vrhu tabele, u poziciju su za plej-of, ali je ovo bitna utakmica za nas. Posle utakmice sa Real Madridom želimo da budemo spremni da reagujemo. Želim da vidim da više igrača bude uključeno u borbu za pobedu, da ostanemo zajedno i budemo spremni da se potučemo za pobedu

Sferopulosa čeka duel protiv bivšeg kluba.

Kada ste bili u klubu četiri godine povezani ste sa ljudima iz kluba, menadžmentom, igračima… To je deo vašeg života. Uvek imam dobar osećaj za moje bivše klubove, isto tako je i za Makabi, posebno što sam sa njima imao dobre momente koje neću zaboraviti. Ipak, sada sam trener Crvene zvezde i daću sve od sebe da pobedim„, dodao je Sferopulos.

Zvezda je u pripemnom periodu odmerila snage sa ekipom iz Izraela, gde su crveno-beli poraženi, posle velike drame i dva produžetka, rezultatom 112:109. Utakmica je odigrama u okviru turnira na Kipru.

Zvezda ima pozitivan međusoban skor sa Makabijem i u ukupno 18 mečeva, uspela je da savlada Izraelce 10 puta.

Ono što je zanimljivo, crveno-beli su nanizali pet uzastopnih pobeda u Evroligi protiv ekipe iz Izraela.

Prošle sezone su oba puta ostvarili pobedu posle teške borbe i egal završnice. U Beogradu je rezultat bio 69:68, dok je na strani 86:89.

Meč se igra u hali „Pionir“ sa početkom u 20.05 časova.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare