NAPADAČ IZ PRAGA IMAO POMAGAČA!? Policajci sa mitraljezima opkolili i upali i jednu kuću!

U oblasti Kladensko je intervenisalo više policijskih jedinica, od kojih su neke opremljene mitraljezima. Prema informacijama portala Novinky, sve ukazuje na to da je događaj povezan s masakrom na Filozofskom fakultetu u Pragu.

Češka policija je objavila  da traje potraga za mladićem koji se navodno povezuje s nasilnom smrću muškarca u Pragu.

Ne isključuju povezanost s pucnjavom u Pragu, javlja portal Blesk.

U oblasti Kladensko je intervenisalo više policijskih jedinica, od kojih su neke opremljene mitraljezima. Prema informacijama portala Novinky, sve ukazuje na to da je događaj povezan s masakrom na Filozofskom fakultetu u Pragu.

Policajci se, kako javlja portal, mogu videti u jednoj od porodičnih kuća u selu Hostouň u Kladensku.Među interventnim policajcima su i pirotehničari i drugi stručnjaci. Policija još nije objavila detalje.

Danas je na Filozofskom fakultetu u centru Praga muškarac počinio masakr. Ubio je najmanje 10 ljudi, pre nego što je, kada ga je policija opkolila, pucao sebi u glavu i pao sa terase. Još 24 osobe su povređene, od kojih devet teško.

Za ubicu je inače gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao da je izvršio samoubistvo.

– Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno se pre toga upucao u glavu. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade detaljne preglede prostora – rekao je Svoboda.

Zaposleni u Školi za umetnost i industriju, koja se takođe nalazi blizu ovog fakulteta, izjavili su medijima i policiji da su u toku prepodneva dobili mejl sa pretećom sadržinom.

Nastavnik sa fakulteta koji nije želeo da otkrije identitet rekao je da su studenti i nastavnici ranije danas dobili mejl u kome piše da treba da se zabarikadiraju.

– Na drugom spratu smo zabarikadirani, na četvrtom je trebalo da bude pucnjava – rekao je nastavnik koji je dodao da je čuo više pucnjeva.

Sličan mejl dobili su i zaposleni u Školi za umetnost i industriju, koja se takođe nalazi blizu ovog fakulteta.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare