ĐACI STALI U ODBRANU PROFESORA IZ ZAGREBA: „Učenik ga je stalno provocirao i spominjao njegovu ženu“ 

Dugogodišnji profesor mašinske škole u Zagrebu koji je napao učenika nasred časa dobio je podršku ostalih učenika, navode hrvatski mediji.

„Učenik koji se sukobio sa profesorom je sam po sebi provokator, voli da zeza profesora i profesoru je prekipelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema šta da provocira i govori mu nešto“ ispričao je za Dnevnik jedan od učenika škole u kojoj su se sukobili profesor i drugi učenik.

„Taj je učenik vređao njega i njegovu ženu spominjao, da je četnik, a žena i troje braće su mu umrli pre nekoliko meseci i to je radio učestalo nije samo na tom času nego unazad par časova“ dodao je drugi.

„Duže vremena je to radio i provocirao, ne znam zašto. Možda on vidi neku svoju satisfakciju“ istakao je treći.

Podrška profesoru

Otkrili su i zašto su profesoru dali podršku.

„Dobar kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao“ izjavio je četvrti. Učenici su ispričali kako niko od profesora s njima nije popričao.

Nakon što se u javnosti saznalo za incident u kojem profesor zagrebačke srednje mašinske škole udara učenika nekim predmetom po glavi, o događaju su se oglasili i iz zagrebačke policije. Profesora su (61) uhiapsili.

„Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika tokom nastave u školi nanio povrede. Povređenim učenicima je odmah po događaju pružena lekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica lakše povređeni, ali nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom“ oglasili su se iz zagrebačke policije.

Jutarnji list piše kako je sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu doneo odluku o jednomesečnom istražnom zatvoru za profesora, navodeći opasnost od ponavljanja dela. Neposredni svedoci incidenta tvrde da je profesor bio pod uticajem alkohola tokom nastave.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/24 sata/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare