Učenici stali uz uhapšenog profesora koji se pobio sa đakom: „Učestalo je provocirao, pominjao mu suprugu…“

Društvenim mrežama kruži snimak iz zagrebačke srednje škole na kojem se vidi tuča profesora i učenika. Profesoru sledi otkaz i krivična prijava, ali učenici te škole su za Dnevnik.hr rekli da nije sve kako na prvu loptu izgleda.

Krenulo je naguravanje, a potom je profesor pao na pod. Ustao je i dohvatio predmet kojim je udario učenika. Sve je trajalo manje od minuta. Epilog priče ispisala je policija.

„61-godišnji profesor je uhapšen nakon čega je po dovršenoj istrazi utvrđeno da je na štetu maloletnih učenika počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede u pokušaju, krivično delo telesne povrede i dva krivična dela povrede detetovih prava“, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Ali niko nije ozbiljnije povređen. Direktorka škole nije htela pred kameru Dnevnika Nove TV. U kratkom je saopštenju odgovorila da profesoru sledi otkaz. To je, za ministra obrazovanja, logična posledica.

„Naravno da alkoholisanom nastavniku nije mesto u školi i da je takav događaj za svekoliku osudu. Škola je postupila prema proceduri i nije napravila nikakvu grešku. U sredu smo zatražili da ministarstvo pošalje krizni tim da dodatno radi sa decom ove istražne radnje, a ko je koga prvi ne možemo mi procenjivati“, poručio je Radovan Fuhs, ministar obrazovanja.

Ali upravo tu stranu priče za Dnevnik Nove TV ispričala je grupa učenika. Neki su svemu svedočili iz prve ruke.

„Taj učenik je sam po sebi provokator, voli da zeza profesora i profesoru je prekipelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema šta da provocira i govori mu nešto“, rekao je jedan od učenika.

„Taj je učenik vređao njega i njegovu ženu spominjao, da je četnik, a žena i troje braće su mu umrli pre nekoliko meseci i to je radio učestalo, nije samo na tom času nego unazad nekoliko časova“, dodao je drugi.

„Duže vremena je to radio i provocirao, ne znam zašto. Možda on vidi neku svoju satisfakciju“, istaknuo je treći.

Svašta se piše i govori, kažu učenici. Upravo je to razlog zašto su profesoru odlučili dati podršku.

„Dobar je kao profesor i dobar kao osoba, vidi se da nije pukao“, izjavio je četvrti učenik. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Ivana Čorkala da li je neko imao problema s profesorom, učenik je odgovorio: „Koliko ja znam ne“, te je dodao da niko od profesora s njima nije popričao o događaju.

Za nasilje nema opravdanja, ali ni za ponašanje učenika. Zasad će jedino sankcije snositi profesor, zaključuje dnevnik.hr.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare