PARTIZAN JE JESENJI ŠAMPION POSLE BURNOG OKRŠAJA SA ZVEZDOM: Natho i Saldanja srušili crveno-bele u 171. večitom derbiju! 

Fudbaleri Partizana slavili su nad Crvenom zvezdom sa 2:1 (1:0) u 171. večitom derbiju koji se igrao u okviru zaostalog devetog kola Superlige Srbije.

Agresivno su krenuli večiti od prvog sekunda meča, igralo se na ivici incidenta, a na prvu pravu šansu čekali smo više od 15 minuta. Partizan je prvi zapretio preko Natha i Saldanje u 17. minutu, Zvezda se uzdala u talentovanog Mijatovića koji nije bio precizan tri minuta kasnije, a onda je u 25. minutu usledio – prekid! Navijači su bacali petarde na Hvanga koji je trebalo da izvede korner, stvorila se opšta gužva, a kada su se strasti smirile, zatresla se i mreža Jovanovića! Na sreću po golmana crno-belih pogodak Jovana Mijatovića je posle pregleda VAR poništen.

Crveno-beli su tek tada počeli da opsedaju gol Partizana, ređale su se šanse Katija, Olajinke i Bukarija, ali su crno-beli uspešno odoleli.

Igrao se 38. minut kada je Milan Rodić u šesnaestercu oborio Aranđela Stojkovića, a sudija je posle konsultacije sa VAR svirao – penal! U 41. minutu sa „bele tačke“ Birbas Natho je uspešno matirao Omrija Glazera.

Krenula je Zvezda silovito i u drugom poluvremenu, Hvang se poigravao sa odbranom domaćeg tima, a propuštene šanse kaznio je Saldanja u 67. minutu.

Crveno-beli su imali ekspresan odgovor, prvo je pretio Katai, a da bi u 71. minutu Šerif Endijaj u gužvi pred golom Glazera smestio loptu u mrežu.

Usledila je uzbudljiva završnica, gosti su svim raspoloživim snagama krenuli ka golu Aleksandra Jovanovića, Katai je tukao, ali bezuspešno.

Pet minuta pre kraja regularnog dela utakmice Jovanu Mijatoviću je poništen još jedan gol, a u sudijskoj nadoknadi koja je trajala više od sedam minuta mreže su mirovale.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare