NAZIVALI PROFESORA ČETNIČKIM VOJVODOM?! Otkriveno šta je prethodilo tuči profesora i učenika u Zagrebu

Nakon što je snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu, na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik, procurila u javnost, Jutarnji list saznao je kako je u incidentu, koji se dogodio prošloga petka, učestvovao profesor (60), koji predaje strukovne predmete i već duže vreme je u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, profesor je u kraćem vremenskom periodu tragično izgubio čak četiri osobe iz najuže porodice.

Prema pouzdanim informacijama Jutarnjeg lista, pojedini učenici profesora su u poslednje vreme maltretirali tokom nastave.

Zvali su ga, između ostaloga, „četničkim vojvodom“, znajući pritom da je bio učesnik rata u bivšoj SFRJ.

Profesor je zadirkivanja znao da amortizuje tako da bi s učenicima ulazio u rasprave o temama koje nisu bile vezane uz nastavni plan i program. Nekako je to prolazilo.

Trenutku u kojem se u razredu dogodio grozan incident i fizički nasrtaj profesora na učenika prethodilo je to da se napadnuti učenik, tvrdi izvor Jutarnjeg lista, izdrao na profesora koji je pokušavao da vodi nastavu. Bilo je i dovikivanja po razredu.

Nakon što je profesor, očito van kontrole, krenuo na učenika, s police je u jednom trenutku dograbio kaiš čiji su se oštri „zubi“ zarili u profesorovu ruku.

Otuda i tragovi krvi u učionici.

Paralelno, u školi je u toku bila sednica razrednoga veća, kojoj je prisustvovala i direktorka. Kad je čula što se dogodilo na nastavi, stigla je u učionicu gde više nije bilo napadnutog učenika. Pronašla ga je u školskom toaletu.

U međuvremenu je stigla i policija koja je privela profesora. Direktorka je potom o svemu izvestila nadležne.

Pritom, tvrdi izvor, navodno nije imala razloga da uputi profesora na procenu radne sposobnosti. Činjenica je da je zbog teških životnih okolnosti mogao biti na bolovanju, no njegova je procena, tvrdi izvor, bila takva da će mu biti lakše ako vreme popuni u školi. Inače, reč je o dugogodišnjem profesoru kojeg su kolege nekad smatrale izvrsnim nastavnikom.

Kako je potvrđeno Jutarnjem listu u dva sindikata koji pokrivaju zaposlene u srednjim školama, profesor kojeg očekuje otkaz ugovora o radu nije član niti jednog.

Čitav događaj u zagrebačkoj strukovnoj školi, kao i video snimak događaja iz razreda, izazvali su široku polemiku među nastavnicima ne samo te škole.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare