(UŽIVO) IGOR DULJAJ SE OBRAĆA JAVNOSTI PRED DERBI: Neću da ih imenujem, dvojica igrača imaju temperaturu, Kanute sigurno ne igra!

Trener Partizana, Igor Duljaj, obratiće se javnosti pred 171. večiti derbi.

Konferencija za medije održaće se na stadionu u Humskoj od 12 časova.

Kratko o sudijama.

– Moj stav je da ne komentarišem ni sudiju, ni suđenje.

O navijačima i odluci da bodre Partizan samo na gostovanjima.

– Svačiji stav poštujem, ti navijači putuju svuda. Poštujem što su nam dali podršku, biće navijača na istoku i zapadu. Bilo bi nam lakše da imamo vetar u leđa, ali poštujem ljude koji imaju svoj stav.

Zdravstveno stanje crno-belih.

– Kanute se povredio protiv Radničkog iz Niša. Moram da prijavim da dva igrača, ne bih da ih imenujem, imaju temperaturu i ne znam da li će biti spremni za sutra. Igrači koji budu maksimalno spremni izaći će na teren. Kanute sigurno neće igrati.

Obe ekipe čeka težak meč.

– Ima dosta igrača koji nisu igrali derbi. Zvezda ima dosta kvalitetnih igrača u veznom redu, ima Kataija koji u svakom trenutku jednim potezom može da reši utakmicu. I Partizan i Zvezda su primili dosta golova u poslednje vreme što je dobro možda za publiku, za nas nije. Mislim da će biti izuzetno teška utakmica, puna borbi i duela. Obično izađe kao pobednik onaj koji pobedi više duela i koji više želi da pobedi utakmicu.

Nisu uvek večiti rivali igrali zanimljive utakmice.

– Možemo da pričamo o tome posle utakmice, o prvom danu kada smo krenuli u Sloveniju, šta se sve tamo dešavalo. Nikada nismo tražili alibi, nećemo ni ovog puta. Mnogo puta se dešavalo da ljudi odlaze sa derbija nezadovoljni, ta utakmica je specifična. Bitno je da sve prođe u najboljem redu i da ne bude problema, da glavni akteri budu fudbaleri Partizana i Crvene zvezde.

Voleo bih da svi koji dođu na stadion uživaju u predstavi. U oba tima ima kvalitetnih igrača i igrača koji su kvalitetni zbog kojih dosta ljudi, posebno deca dolaze na utakmice. Raduje me što je na utakmicama Partizana bilo dosta omladine. Dužni smo da toj deci budemo primer.

Večiti derbi je specijalna utakmica.

– Svaki igrač jedva čeka derbi, to su najlepše utakmice. Mislim da će sutra biti odlična utakmica u kojoj ćemo svi moći da uživamo. Moram da kažem da je Zvezda igrala Ligu šampiona i da je dovela odlične igrače. I dok smo imali razliku bili su favoriti. Uvek su pričali da nam je svaka utakmica najvažnija, nismo se zanosili i obećavali, igrali smo od utakmice do utakmice. Juče sam im rekao da nikakav pritisak nemaju, savetovao sam im da ne čitaju novine, da sami sebi ne stvaraju nervozu i da misle da nešto moraju. Jedino što se mora je da daju sve od sebe.

Uoči konferencije:

U Humskoj će u sredu od 18 časova crno-beli biti domaćin Crvenoj zvezdi u zaostalom 9. kolu Super lige Srbije.

Partizan je dugo imao prednost na tabeli u odnosu na večitog rivala, pošto je, nakon remija u prvom kolu protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, vezao 13 prvenstvenih pobeda, dok je Zvezda napravila nekoliko kikseva.

Međutim, serija crno-belih prekinuta je teškim porazom od TSC-a u Humskoj. Uspela je ekipa Igora Duljaja da pobedi Vojvodinu u narednom kolu, ali je potom izgubila u Nišu od Radničkog i osvojila samo bod kao domaćin protiv Radničkog 1923, pa u derbi ulaze sa dva boda zaostatka u odnosu na crveno-bele.


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare