UŽIVO ŠAPIĆ O REZULTATIMA U BEOGRADU: Imamo 39 odsto u Beogradu – Godinu dana slušamo da je prestonica njihova, a mi ih POBEDILI

Predsednik SNS Miloš Vučević obraća se iz sedišta SNS gde saopštava najnovije informacije sa biračkih mesta.

– Što se tiče republičkih izbora, obradili smo više od 7.000 biračkih mesta, što je 86,91 odsto uzorka. Na tom uzorku, lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ je osvojila 1.477.651 glas, to je 47,7 odsto – rekao je on.

Sa sigurnošću možemo reći da lista Srbija ne sme da stane ima većinu, tačnije oko 128 mandata, kaže Vučević.

– Druga po jačini lista u skupštini je Srbija protiv nasilja, sa 66 mandata, zatim ide lista SPS sa 17 mandata, pa koalicija NADA sa 14 mandata i zatim ide lista dr Nestorovića sa 13 mandata. SVM ima 6 mandata i dve bošnjačke stranke sa po 2 mandata. To stanje se može menjati – rekao je predsednik SNS.

Lista Srbija ne sme da stane ima apsolutnu većinu, i to se neće menjati kada pristignu podaci sa ostalih izbornih mesta.

– U Vojvodini imamo 48 odsto, u mandatima to je 67 od 120. Apsolutna većina! Drugi po snazi Srbija protiv nasilja sa 30 mandata, 21,3 odsto. Naša lista ima apsolutnu nespornu većinu i u republici, i u pokrajini – ističe on.

Aleksandar Šapić je rekao da na osnovu 58 odsto obrađenih glasova lista Beograd ne sme da stane ima 38 i 39 odsto u Beogradu, a SPN između 32,7 i 33,1 odsto.

– Razlika neće biti manja od 4 odsto. Treća lista je NADA sa 5,7 odsto, Nestorović ima 5,4 odsto. Poslednji je SPS na oko 5 odsto.

Lista Beograd ne sme da stane ima 49 mandata, SPN – 42, NADA 7 mandata, Nestorović 6 i SPS 6 mandata.

– Godinu dana slušamo da je Beograd njihov, da je Beograd mesto gde počinje velika smena vlasti. A mi u Beogradu opet pobedismo. Drugo, u tom istom Beogradu, na veću izlaznost, uzeli smo više procenata nego pre godinu dana. U nominalnim brojevima, uzeli smo oko 25.000 glasova više. Što se mene tiče, neka nas svaki put ovako pobeđuju u Beogradu – rekao je Šapić.

On ističe da formiranje beogradske vlasti neće biti bez Branimira Nestorovića.

– Čoveka sa kojim su se najviše sprdali prethodnih godina. Ne bi me čudilo da se sada sete da je on super. Pokazaće vreme kako će se dalje sve odvijati. Naša vrata su otvorena, mi smo spremni da razgovaramo. Ako oni ne budu raspoloženi, nećemo da plačemo, idemo na nove izbore ako treba – kaže on.

Šapić se zahvalio svim Beograđanima, i kaže da su ovo bili vrednosni izbori.

– Izbori koji treba da opredele kako Srbija treba da izgleda i kuda da se kreće narednih godina – dodaje kandidat za gradonačelnika.

Rekao je da će biti gradonačelnik svih Beograđana, pa i onih koji nisu glasali za listu Beograd ne sme da stane.

Vučević ističe da je lista Srbija ne sme da stane svesna odgovornosti koja im je pripala.

– Ovo nije pitanje matematike, već pitanje kako će Srbija dalje da ide. Ja verujem da su građani Srbije odlučili da Srbija nastavi putem razvoja, i da nastavi da pobeđuje, a ne da bude poražena – kazao je Vučević.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare