Opasno! Nestorović: Đilasovci prizivaju Majdan u Srbiji!

Pokret „Mi – glas iz naroda“ neće se baviti političkom trgovinom, jer bi to ubilo kredibilitet pokreta. Naša platforma je dosta slična poziciji koju ima Putinova partija u Rusiji – to je jačanje države, jačanje bezbednosti države, zaokruživanje teritorijalne celovitosti i obezbeđivanje socijalne pravde, kaže dr Branimir Nestorović.

Crvene linije pokreta „Mi – glas iz naroda“ su, prema Nestorovićevim rečima, nepriznavanje francusko-nemačkog plana, neuvođenje sankcija Rusiji, vraćanje državi njene socijalne dimenzije i poboljšanje položaja žene.

– Nećemo se voditi idejom političke trgovine, jer bi ona ubila pokret. Ne bismo više imali kredibilitet ako bismo izašli jednokratno na izbore, osvojili nešto, pa to zamenimo za pare. Onda bismo džabe izlazili – ističe Nestorović za portal „Sputnjik“.

Što se Beograda tiče, Nestorović kaže da se još nisu dogovorili hoće li ulaziti sa nekom drugom političkom grupacijom u koalicije.

– Pošteno govoreći, najviše bi nam odgovaralo da se izbori u Beogradu ponove. Međutim, nećemo biti toliko neodgovorni da, ako procenimo da to nije državni interes, sve radimo samo u svoju korist. Videćemo kakve su opcije, da vidimo šta sve može da se uradi u Beogradu. Ono što ne valja je stvaranje nestabilnosti. Možda je koalicija „Srbija protiv nasilja“ nezadovoljna rezultatima izbora, ali ovo što najavljuju, proteste koji će biti svakodnevni, a još nije završen izborni proces i nema zvaničnih rezultata izbora, plašim se da se stvara atmosfera Majdana. Tako da ima puno faktora o kojima moramo da razgovaramo – napominje Nestorović, i dodaje:

– Moje lično mišljenje je da ni sa kim ne treba da idemo u koaliciju, jer smo to obećali našim biračima. Već sam video spekulacije da ćemo podržati SNS bez ulaska u koaliciju sa njima, da ćemo ih, kako kaže jedan profesor sa FPN, ucenjivati za svaku odluku. To nije naš stil i ne verujem da će to iko od naših iz pokreta raditi. Ja sigurno neću –  kategoričan je Nestorović.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare