UŽIVO ANA BRNABIĆ SE OBRAĆA POSLE IZBORA: Osvojili smo 47,1 odsto glasova!

Premijerka i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Ana Brnabić obratiće se novinarima nakon izbornog dana u Srbiji.

Ana Brnabić je dočekana aplauzom, i ponovila je reči predsednika Vučića – „Dobrodošli na slavlje“.

– Da počnemo od toga kako je izgledao izborni dan, koliko smo čuli neistina, poluinformacija i svega ostalog, sve sa jednim ciljem. Da se kreira atmosfera panike i haosa, i borili smo se protiv toga, poštovali izbornu tišinu za razliku od ostalih, i probali smo da objasnimo o kakvim je lažima reč – kazala je ona.

Brnabić je podsetila da je u opozicionim medijima objavljeno da je kum predsednika glasao sa njim, i rekla da su postojale dezinformacije o navodnim preminulim ljudima koji su glasali.

– Onda su lagali da na Vračaru nisu tražili lične karte. Što su sve brutalne neistine i notorne laži, lako proverljive. Pre svega što kontrolori SNS ne mogu da utiču na te stvari, a opozicija je imala 80 odsto kontrolora – kazala je ona.

Ona kaže da je jedina nepravilnost bio incident u Odžacima, i zahvalila se MUP što su reagovali za dva i po sata.

– Licu je određeno zadržavanje, sve po propisima. Da ne pričam o tome sa čime smo se kao stranka i lista „Srbija ne sme da stane“ suočavali tokom izborne tišine. Takva brutalnost kršenja izborne tišine nikada nije viđena – navodi premijerka.

Brnabićka je nastavila da navodi tekstove opozicionih medija iz vremena izborne tišine.

– Prema 50 odsto obrađenih biračkih mesta, ja želim građanima da saopštim da naša lista Srbija ne sme da stane, u ovom trenutku ima 47,1 odsto glasova – rekla je ona, i pozdravljena je aplauzom.

Kaže da Đilasova lista, NADA i Nestorović sigurno ulaze u parlament, uz listu „Srbija ne sme da stane“.

– I gotovo je sigurno da ćemo sami imati više od 125 mandata – rekla je premijerka

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare