U BEOGRADU DO 17 SATI IZLAZNOST 46 ODSTO Broj glasača veći nego za izbore 2022. godine, evo za koliko

U Beogradu je izlaznost na parlamentarnim izborima do 17 sati bila 46 odsto, dok je na prošlim izborima ona iznosila 44,8 odsto u isto vreme, naveo je RTS.

Na beogradskim izborima izlaznost je do 14 časova bila 31,8 odsto prema podacima GIK, dok je na beogradskim izborima 2022. godine u isto to vreme izlaznost bila manja za 3 odsto, odnosno iznosila je 28,3 procenata.

Prema podacima Republičke izborne komisije, parlamentarne izbore na biralištima u Beogradu do 13 časova izašlo je 26,1 odsto birača, što je viša izlaznost nego na beogradskim izborima 2022. kada je u istom periodu u glavnom gradu odziv bio 23,3 odsto.

Na parlamentarne izbore na biralištima u Beogradu do 10 časova izašlo je 9,6 odsto birača, što je više u odnosu na izbore 2022. godine, kada je u tom periodu u Beogradu izlaznost iznosila 8,4 odsto.

Vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori 2023, uključujući i grad Beograd. Građani biraju poslanike u Skupštini Srbije, parlamentu AP Vojvodine i odbornike u 65 gradova i opština. Biračka mesta otvorena su danas od 7 do 20 sati.

Izbori 2023 održavaju se nešto više od godinu i po dana od prethodnih parlamentarnih, gradskih i predsedničkih izbora, koji su održani 3. aprila 2022. godine. Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK) konačan broj birača sa pravom glasa na parlamentarnim izborima je 6.500.666.

Najnoviji presek ukazuje da je do 14 sati u Srbiji glasalo 32,3 odsto upisanih birača, što je više nego na prethodnim održanim 2022. godine.

Inače, u Srbiji se glasanje održava i na neobičnim biračkim mestima.

Na današnjim izborima glasali su i lideri političkih partija i koalicija, lokalni lideri, kao i kandidati za gradonačelnika Beograda, a ko je sa kim od političara došao na glasanje, pročitajte u odvojenoj vesti. 

Podsetimo, muškarcu J.M. (44) iz Beograda određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je danas učestvovao u napadu na mobilni tim Crte u Odžacima.

Izbore i sva propratna dešavanja možete da pratite uživo online u našoj posebnoj vesti.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare