SRBIJA ČEKA REZULTATE Ovo je satnica kada bi mogao da se zna ishod današnjih izbora

Građani Srbije sa nestrpljenjem očekuju rezultate ovogodišnjih vanrednih parlamentarnih, pokrajinskih i beogradskih izbora a, prema najavama, prve projekcije se mogu očekivati oko 21.30 sati.

Tako su, najavljujući izborni dan, naveli iz Cesida, čije se prve projekcije očekuju u to vreme. Međutim, treba imati na umu da će se ti, preliminarni rezultati, odnositi na parlamentarne izbore 2023.

Kada je reč o lokalnim izborima, rezultati sa njih stižu nešto kasnije, tako da se očekuje da prva sledeća objava budu rezultati za Beograd, a zatim i za sve ostale gradove i opštine. 

Republička izborna komisija (RIK) najavila je popodne konferenciju za medije za 20.15 sati. Iako će to biti vreme kada će birališta biti zatvorena, ne bi trebalo očekivati da će na njoj biti saopšteni prvi rezultati. To će se verovatno desiti kasnije tokom večeri.

Rezultate izbora za Skupštinu AP Vojvodine objavljuje Pokrajinska izborna komisija (PIK).

Na vanrednim parlamentarnim izborima učestvuje 18 izbornih lista, čiji se kandidati bore za 250 mesta u Skupštini Srbije.

Na beogradskim izborima građani biraju kandidate sa 14 izbornih lista, dok ih je na pokrajinskim izborima ukupno 13.

Kako je izgledao izborni dan, možete pročitati u našem dnevnom blogu.

Izbori 2023 održavaju se nešto više od godinu i po dana od prethodnih parlamentarnih, gradskih i predsedničkih izbora, koji su održani 3. aprila 2022. godine. Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK) konačan broj birača sa pravom glasa na parlamentarnim izborima je 6.500.666.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare