ŠOK NA SUĐENJU PROFESORU JAHANJA! O optužbama za silovanja neće da priča, al zato komentariše ono što NIJE PREDMET suđenja

Miloš Đukić, optužen za silovanje i polno uznemiravanje, odlučio je da ne iznosi odbranu koristeći svoje zakonsko pravo. Međutim, na današnjem suđenju obratio se polaznici škole poričući priču koja nije direktno povezana s optužbama. Međutim, dok je žrtva detaljno prepričavala gnusne detalje koje je doživela od strane optuženog, Đukić se nije oglašavao.

Na današnjem ročištu svedočila je još jedna njegova žrtva koja je ispričala pakao kroz koji je prošla.

Naime, ona je tom prilikom ispričala i da je jednoj devojci koja je maloletna, promenio konja zbog čega je ona pala. Đukić je tada prvi put progovorio u sudnici od kada je počelo suđenje i izgovorio: „Nikada joj nisam promenio konja, nije dobro jahala“.

Đukić optužen da je 11 godina silovao polaznice

Miloš Đukić je optužen za silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu.

On je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine, a žrtve su polaznice škole jahanja u kojoj je Đukić radio kao instruktor.

Kako je ranije saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Đukić u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Đukić je uhapšen 12. septembra prošle godine, a od tada se nalazi u pritvoru.

„Pustite ga iz pritvora, smršao je“

Đukić je pred Višim sudom u Beogradu negirao krivicu i rekao da devojke koje su ga prijavile nisu u pravu.

– Koristim svoje pravo da ne iznesem odbranu. Te devojke koje su navedene nisu u pravu. Nije tačno ovo za šta sam optužen – kratko je tada rekao Đukić.

Odbrana Đukića je predložila ukidanje pritvora i ublažavanje kazne, to jest zamenu blažom merom – zabranom napuštanja stana, „imajući u vidu godine i zdravlje optuženog“. 

Takođe, kako su naveli, imajući u vidu da se njegovo mesto stanovanja ne nalazi bliže od škole jahanja.

Advokat je ranije naveo „da je Đukić u pritvoru smršao 14 kilograma i da je lošeg zdravstvenog stanja“.

Takođe advokati zahtevaju medicinsko i psihijatrijsko veštačenje oštećenih devojaka.

Odbijen je predlog advokata da se Đukić pusti iz pritvora i da se ublaži mera.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare