MAJKA ANE BOŽOVIĆ PROGOVORILA O UBICI : „Stvarno mislite da je tog jutra pomislio da bi mogao da vežba gađanje…“

Kroz pitanje o motivu Koste Kecmanovića Ninela je istakla da je on mnogo drugačiji nego što na prvi mah izgleda.

Ninela Radičević, majka Ane Božović(12), čarobne devojčice koju je dečak monstrum Kosta Kecmanović ubio 3. maja hicima iz očevog pištolja, jedna je od najposvećenijih osoba ideji da mesto zločina prestane da bude obrazovno-vaspitna ustanova.

Sa tom namerom Ninela sa suprugom i svojim roditeljima, dolazi kod škole „Vladislav Ribnikar“ i apeluje da bi trebalo u hitnom postupku napraviti memorijalni centar kao opomenu i trajni podsetnik na masovno ubistvo. 

O zločinu u kojem je jedno odeljenje uništeno, gde je dečak ubica usmrtio osam devojčica, jednog dečaka i školskog čuvara, a teško ranio nastavnicu i još petoro dece, Ninela je na Fejsbuku napisala: „Stvarno mislite da se K. K. jednostavno probudio 3. maja i pomislio kako bi baš danas mogao malo da vežba gađanje u školi…“

Neutešna majka nije htela dublje da govori na ovu temu, i šta ustvari misli kada ovo kaže,  ali je istakla da „Ribnikar“ više nije škola nego mesto zločina.

Uz Aninu su majke još nekoliko ubijenih devojčica, kao i roditelji preživelih učenika, juče prefarbale sivom bojom oznaku za školu na kolovozu u Ulici Kralja Milutina i simbolično to mesto umazale crvenom bojom, da izgleda da je krvlju umazan asfalt kao što je tog najstrašnijeg jutra bila učionica 7/2. 

Sa gorčinom u ustima, hrabre majke čiji bol govori jače od bilo kojih reči su rešene da se sastaju koliko god bude trebalo sve dok vlasti ne donesu odluku o memorijalnom centru ako ne od čitave škole, onda od dela u kojem je majskog jutra 7/2  potukao učenik monstrum u kabinetu istorije . 

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare