PLANIRANJE UBISTVA BELIVUKA I MILJKOVIĆA U CRNOJ GORI: 2 pištolja nestala iz predmeta, još se ne zna da li su ukradeni KROZ TUNEL

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje pripadnicima kriminalne grupe koji se terete za planiranje ubistva pripadnika „kavačkog klana“, među kojima su i pripreme ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru 2021.

Suđenje je, kako prenosi portal Dan, odloženo jer je jedan od optuženih angažovao novog advokata.

Na prethodnom ročištu, advokat Damir Lekić je saopštio da iz ovog predmeta nedostaju dva pištolja i da su oni odneti tokom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici. Sudija Nada Rabrenović, međutim, danas je saopštila da još uvek nema potvrde da li nedostaju ta dva dokaza.

Prema navodima optužnice, u kojoj je portal Dan ranije imao uvid, Janko Vukadinović se tereti da je sa NN osobom krajem 2019. godine formirao kriminalnu organizaciju radi vršenja teških krivičnih dela, među kojima su ubistva Marka Miljkovića i Veljka Belivuka.

Pored Janka Vukadinovića na optužnici su Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

– Viši sud spojio je ranije predmet Specijalnog tužilaštva protiv grupe pokojnog Jovana Vukotića sa predmetom koji se vodi protiv Janka Vukadinovića i pripadnika njihove kriminalne organizacije koji se terete da su planirali likvidacije vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana i srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Viši sud je ranije doneo odluku da se sudi u odsustvu Vladanu Mijuškoviću. Po ovom predmetu sudi se i Daliboru Medojeviću – prenosi Dan.

U sudskom postupku, Specijalno državno tužilaštvo je obezbedilo i svedoka saradnika kodnog naziva Kamenko Kuč. Prema navodima tužilaštva, Vukadinović i Kamenko Kuč su uz pomoć Stanišića 22. junuara 2021. planirali da likvidiraju Belivuka i Miljkovića na tivatskom aerodromu, kada su trebali da polete za Beograd posle posete vođi „kavačkog klana“ Radoju Zviceru.

Istražitelji sumnjaju da su oni u jednom stanu u Tivtu za izvršenje ovog krivičnog dela držali dva pištolja i municiju. Oni suplanirali da Belivuka i Miljkovića “ treba ubiti dok budu čekali u redu za čekiranje karata„. Kako tužilaštvo tvrdi u spisima, oni su na automobilu marke,,opel Zafira” postavili lažne tabilice i narednog dana, rano ujutro se uputili prema Aerodromu Tivat. Tada ih je presrela policija. Kamenko Kuč je u svom iskazu pred tužiocem naveo da je plan grupe Vukadinovića prvo bio da ubiju vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana. Tužilaštvo je došlo do navoda da je Kašćelanova likvidacija bila planirana za 22. januar, kada je trebao da dođe u podgorički Viši sud na zakazano suđenje.

Nakon što su, kako SDT u spisima navodi, saznali da je to suđenje odloženo ova grupa je promenila plan i radila na organizaciji likvidacije Belivuka i Miljkovića, koji važe za bliske saradnike kavačkog klana. Istražitelji su prikupili dokaze da je neposrednim izvršiocima likvidacije Kašćelana trebalo da bude isplaćeno 500.000 eura, dok su za zločin u Tivtu trebali da budu isplaćeni sa 700.000 i 1.300.000 eura.

Belivuk i Miljković su 30. januara napustili Crnu Goru, a na beogradskom aerodromu ih je dočekala policija koja ih je sprovela na saslušanje, nakon čega su uhapšeni 4. februara 2020.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ Dan)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare