UŽIVO VUČIĆ I ŠAPIĆ NA KOKTELU SA MLADIMA: Beograd je poslednjih 12 godina postao PRAVA EVROPSKA METROPOLA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić nosilac liste „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“, primili su danas mlade u Sava centru.

Obraćanje Šapića

– Beograd je bio i biće grad koji pomaže mladima i koji obećava. Beograd je poslednjih 12 godina postao prava evropska metropola po svim parametrima. Ako pogledate koliko je sređeno ulica, škola, vrtića, na koji način je prišao unapređenju infrastrukture… Nikao je potpuno novi grad, Beograd na vodi, to je simbol razvoja čitave zemlje, ekonomije, stabilnosti i svega onoga što Srbija predstavlja poslednjih godina.

– U ovih godinu dana pokušao sam da unapredim stvari, da otvorim nove teme, da se pozabavim onim što drugi nisu hteli ili smeli. U Beogradu je posle 50 godina počeo da se gradi metro, najveći projekat koji se najavljuje decenijama, a postao je naša realnost. Biće objektivna realnost kroz 2,3 godine, i nadam se da ćemo uskoro moći da se vozimo njime. Beograd je dobio Prokop, dobiće najnoviju modernu autobusku stanicu. Beograd je danas grad koji čeka na nova tri mosta.

O prirodnim bogatstvima

– Sa druge strane, vodili smo računa i o ekologiji, da otpadne vode više ne odlaze u reke. Pored svih infrastrukturnih velikih i važnih stvari, nismo zaboravili da povedemo računa i o ljudima koji žive u ovom gradu. Briga o ljudima je važna stvar koju nijedna ozbiljna gradska uprava ne sme da zaboravi – naglasio je Šapić i dodao da je Beograd bio, a tek postaje centar regiona.

– Ne smemo da zaboravimo na kvalitet življenja u gradu, zato sam i pokrenuo pitanje splavova. Oni moraju da budu sređeni, uređeni, obale reka moraju da budu ono što nam je bog dao. Ajmo da tu lepu prirodnu sredinu sredimo, da obale budu lepe. Da Ada, koja je biser naš, da napravimo pravu prirodnu oazu, da ne zaboravimo Kosmaj, Avalu, sva ta prirodna bogatstva moramo da čuvamo i negujemo. Mislim da smo poslednjiih godina uspeli da napravimo pravu metropolu u koju svako voli i želi da dođe – istakao je Šapić.

Važno je da Beograd ravnomerno razvijamo

– Table koje ste videli na ulicama, pre par meseci su izgledale kao utopija. Svaka opština, svako stajalište biće kao na Terazijama, sve će biti sređeno u roku od dve godine, mi ne pravimo razliku između Beograđana bez obzira gde oni žive. Važno je da Beograd ravnomerno razvijamo, da bude po meri svih ljudi, da ostane i bude lokomotiva razvoja, pravi grad koji će sutra da nam bude ponos svima.

– Velika je obaveza svih nas da nastavimo da se borimo za naš grad, da vodimo računa o ljudima, prirodnoj sredini. Želeo bih da poručim svima da u nedelju prvo svi izađemo na izbore. Da u nedelju pokažemo šta znači zdrav, napredan, progresivan, human Beograd. Da pokažemo da nećemo praviti razlike među nama. Da pokažemo da se nećemo povlačiti, da nećemo dozvoliti da manjina siluje većinu, da nećemo da zloupotrebljavamo tragedije, tuđe nesreće, da ćemo svojim primerom da pokažemo kako treba da izgleda pravi Beograđanin, da pobedimo 17. decembra, da nastavimo da vodimo grad kako smo ga i vodili. Kada volite grad onda sve ono što uradite ima drugu dimenziju. Da 17. decembra pokažemo koliko volimo našu zemlju i naš grad – zaključio je Šapić.

Koktel je počeo u 12 sati.

Podsetimo, Vučić je danas, tokom gostovanja na K1 televiziji, rekao da će na taj skup doći i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare