Rusi potvrdili: Zvezda zvala trenera, ali dobila „ne“ iz Moskve

Crvena zvezda je kontaktirala Željka Buvača kako bi preuzeo ekipu od Baraka Bahara, prema informacijama iz Rusije. Dmitrij Gafin, funkcioner moskovskog Dinama u kojem radi Buvač kao sportski direktor, otkrio je da je postojao kontakt, ali da od toga neće biti ništa.

Zamenik generalnog direktora Dinama je otkrio da pričao s Buvačem na temu Zvezde, ali da je dogovor da ostane u Moskvi i da će dobiti novi ugovor.

– Buvač i ja smo razgovarali o njegovom mogućem odlasku u Crvenu zvezdu, o čemu se pisao u medijima. Tačno je da ga je htela Zvezda, isto kao i nekoliko drugih klubova, ali Željko ostaje sa nama – rekao je Gifini za agenciju Tas.

Pored Crvene zvezde za Buvača je postojalo interesovanje nemačkih bundesligaša, ali je sve to palo u vodu jer je dogovorio novu saradnju u trenutku kada mu sadašnja ističe leta 2024. godine.

Buvač, koji do sada nije vodio nijedan tim kao glavni trener, radi u Dinamu na mestu direktora od februara 2020. godine.

Pre toga je s velikim uspehom bio u Liverpulu pomoćnik Jirgenu Klopu kada su Redsi pokorili Englesku i Evropu, a onda se rastali u ne baš prijateljskom tonu.

Bahar ostaje do kraja polusezone, a onda…

Trener Crvene zvezde Barak Bahar do nove godine će biti na Marakani, a onda će se napraviti detaljna analiza svega (ne)urađenog. U ovom trenutku njegov tim zaostaje tri boda za Partizanom u Superligi, kolo pre kraja nema nikakve šanse u Ligi šampiona i čeka ga derbi u Humskoj 20. decembra.

Odmah posle toga biće jasnija situacija sa Baharom, odnosno da li ima podršku rukovodstva da nastavi dalje. Jasno je da su rezultati ispod očekivanja, ali su do sada stizale poruke podrške izraelskom stručnjaku.

Pitanje je još koliko dugo će…

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare