SPREČEN NAPAD NA KIPRU! Privedeni Iranci osumnjičeni da su ciljali izraelske mete, povezani su sa Revolucionarnom gardom

Kiparski list Katimerini objavio je danas da su u toj zemlji zbog ispitivanja privedena dva Iranca osumnjičena za planiranje napada na izraelske državljane koji žive na Kipru.

Rojters prenosi navode lista, koji ne otkriva izvor informacije, da se veruje da su ova dvojica još uvek bili u početnim fazama prikupljanja obaveštajnih podataka o potencijalnim izraelskim metama.

Kiparski list navodi da su Iranci političke izbeglice koje su bile u kontaktu s osobom povezanom s iranskom Revolucionarnom gardom.

Navodi se da je neimenovani visoki kiparski zvaničnik odbio da komentariše ovu informaciju, pozivajući se na politiku koja se tiče pitanja nacionalne bezbednosti.

Rojters navodi da nije bio u mogućnosti da proveri detalje iz teksta kiparskog Katimerinija.

Britanska agencija podseća da je Kipar, koji se nalazi na 40 minuta letom od Izraela, popularan među Izraelcima kao destinacija i za odmor i za investiranje.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahuje u junu izjavio da je na Kipru tada sprečen iranski napad na izraelske ciljeve, a Teheran je negirao da je spremao bilo kakav napad.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Reuters)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare