NOVI DETALJI KIDNAPOVANJA SRBINA NA MALTI Treći osumnjičeni se predao, a veza između otmičara i žrtve ZA NEVERICU

Trojica Srba optuženi su za otmicu i pretnju licu vatrenim oružjem u zalivu Sent Pavla na Malti, a dok su dvojica uhapšena, treći se sam predao policiji.

– Sva trojica su posle hapšenja negirala krivicu, ali im je sudija odredio pritvor – navode mediji sa Malte.

Pokušali da otmu 5.000 evra

Njima se na teret stavlja i da su tokom otmice žrtvi pokušali da mu otmu 5.000 evra.

Trojica osumnjičenih identifikovani su kao Emil Ć. (40), Lazar J. (27) i Vuk M.(22).

Inspektor je ispričao sudiji da je 25. novembra, oko 19.00 časova. žrtva prijavila policiji da je kidnapovana.

Otmičar i žrtva bili školski drugari?

– Emil Ć. je po zanimanju mehaničar, Lazar J. fizioterapeut, dok je Vuk M. nezaposlen. Oteti Srbin je posle hapšenja pozvan na prepoznavanje osumnjičenih i svu trojicu je sa sigurnošću identifikovao, navodeći da je sa Vukom M. išao u školu. Takođe, rekao je da svi oni na Malti žive u istom mestu, Sent Pavlu – navode izvori.

Tužilaštvo je saopštilo da su priču žrtve potvrdili i snimci sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile kidnapovanje i batinjanje.

– Na snimcima se vidi da su trojica muškaraca presrela četvrtog i primorala ga da uđe u njihov automobil. Vozilo je zatim kružilo, a žrtva je posle izvesnog vremena uspela da izađe iz kola i otišao je pravo u policiju – prepričali su izvori šta su zabeležile kamere.

Policija je dvojicu osumnjičenih uhapsila u njihovim kućama, dok Vuk M. nije zatečen kod kuće, ali je kasnije sam došao u policijsku stanicu i predao se.

– Odbrana je zahtevala da se osumnjičeni puste iz pritvora, ali se tužilac tome oštro usprotivio. U prilog tome, tužilac je naveo i da je žrtva samo dva dana pre hapšenja muškaraca od njih dobila preteću poruku! Takođe, tužilac je naveo i da se za Emilom Ć. traga u Srbiji, odnosno da se nalazi na poternici zbog krivičnog dela počinjenog u domovini – rekli su izvori sa Malte.

Motiv nepoznat

Drugi inspektor koji je radio na ovom slučaju, Lidom Zamit, rekao je da od optuženih zaplenjeno vatreno oružje napunjeno mecima.

– Pištolj je bio spreman za upotrebu – istakao je inspektor. 

Još uvek nije utvrđen motiv otmice i prebijanja Srbina, ali imajući u vidu da se žrtva i osumnjičeni poznaju, ne isključuje se mogućnost da su u pitanju neki njihovi neraščišćeni računi od ranije.

„Lazar pomaže policiji“

Emil Ć., Lazar J. i Vuk M. su kategorički negirali krivicu.

Njihovi advokati su naveli da su Emil Ć. i Lazar J. porodični ljudi.

– Odbrana je navela da Emil Ć. ima dvoje dece na Malti, dok je Lazar J. u ozbiljnoj vezi sa Maltežankom i pomaže policiji da identifikuje druge srpske državljane, koji se potražuju zbog drugih krivičnih dela. Međutim, sudija Kamileri Busutil je ipak odlučio da svoj trojici odredi pritvor – navode mediji sa Malte.

UDARNA VEST.rs (Blic, Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare