POTOP SRPSKIH RUKOMETAŠICA: Nemačka razbila četu Uroša Bregara

Rukometašice Srbije izgubile su od Nemačke sa 21:31 (13:14) u meču 2. kola druge faze svetskog prvenstva.

Nemačka je u ovaj meč ušla kao veliki favorit, a na terenu je tu ulogu i opravdala. Izabranice Uroša Bregara su u prvom poluvremenu i parirale favorizovanom protivniku, da bi pred kraj meča doživele strahovit pad i potpuni rezultatski debakl.

Našim damama ništa nije išlo, dok su Nemice iskoristile taj loš momenat i napunile mrežu Srbije.

U ekipi Srbije najefikasnija je bila Jovana Jovović sa šest golova, dok su Katarina Bojčić, Dunja Radević, Marija Laništanin, Sanja Radosavljević, Teodora Veličković i Aleksandra Vukajlović postigle po dva gola.

Nemačku su predvodile Antje Del sa pet golova, Dženi Behrend, Emili Bolk i Ksenija Šmits sa po četiri gola.

Srbija je u prvom poluvremenu imala dva gola prednosti, 8:6, ali je Nemačka posle toga napravila seriju 7:2 i „odlepila“ se, a na poluvreme je otišla uz prednost od 14:12.

Srpski tim je dobro počeo drugo poluvreme i golom Dunje Radević poveo je sa 15:14, a pogotkom Jovane Jovović sa 16:15. Nemačka je posle toga pojačala i odbranu i napad, napravila je seriju 6:0 i stekla sigurnu prednost, koja je u završnici utakmice iznosila i 11 golova razlike, 31:20.

Srbija je bez bodova u Grupi 3 i nema šanse za plasman u četvrtfinale, dok je Nemačka već prošla među osam najboljih pošto ima osam bodova.

Poslednju utakmicu na takmičenju koje se igra u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, Srbija će igrati u ponedeljak od 15.30 protiv Japana.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare