MIJATOVIĆ JE ZVEZDIN HEROJ JOŠ JEDNOM! Crveno-beli na pogon mladog talenta SRUŠILI svetski rekord protiv Mladosti!

Crvena zvezda je u 18. kolu Superlige Srbije slavila nad ekipom Mladosti iz Lučana na domaćem terenu rezultatom 3:1.

Crveno-beli su uspeli da obore svetski rekord kada je u pitanju niz nepobedivosti na domaćem terenu u nacionalnom šampionatu. Iako su na trenutke izgledali bespomoćno, imali su prednost izabranici Baraka Bahara već na samom početku meča. Katai je pogodio sa bele tačke, ali je Sremčević anulirao prednost samo tri minuta kasnije. Mladost je izuzetno odolevala svim pokušajima Zvezde sve do 68. minuta kada je na scenu stupio Jovan Mijatović i probio bedem ispred gola gostiju preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Do kraja je Hvang još lepšim pogotkom potvrdio pitanje pobednika.

CRVENA ZVEZDA – MLADOST 3:1

STADION: „Rajko Mitić“. SUDIJA: Lazar Lukić (Beograd).

CRVENA ZVEZDA:  Glazer – Mitrović, Spajić Dragović, Nikolić – Mijailović, Hvan – Bukari, Katai, Lučić – Olajinka.

MLADOST: Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić, Udovičić, Varjačić, Veličković, Žunić – Sremčević.

Izuzetan ritam odlikovao je početak meča na stadionu „Rajko Mitić“. Mladost je prva zapretila u trećem minutu preko Veličkovića, ali je Glazer intervenisao. Iz minuta u minut ulazilo se u prilike na obe strane, ali su prvo Hvang, pa Veličković iz izglednih šansi loše zahvatali lopte. Potom je u sedmom minutu usledilo i prvo najveće uzbuđenje. Hvang je pokušao da uputi centaršut, a Varjačić je na nepropisan način rukom zaustavio loptu, te je Lukić odmah pokazao na belu tačku. Siguran je sa penala bio povratnik u postavu crveno-belih Aleksandar Katai. Nije prošlo ni tri minuta igre, Mladost je izjednačila. Odličnu akciju po levoj strani i centaršut Udovičića je trzajem glave krunisao mladi momak rođen 2006. godine Uroš Sremčević. Izuzetan ritam koji smo do tada imali je ubrzo opao, te su do kraja prvog poluvremena viđene još svega dve ozbiljnije prilike. I to je kod obe Osman Bukari bio u centru pažnje. Brzonogi Ganjanin je u 27. minutu dobro sarađivao sa Hvangom, međutim nakon duplog pasa sa Korejcem nije uspeo da završi akciju sa loptom u mreži, dok je drugi put oprobao udarac iz daljine i šutirao sa ivice šesnaesterca izuzetno snažno, ali je Stamenković uspeo nekako da odbije pokušaj u korner.


Drugi deo igre počeo je, logično, inicijativom crveno-belih koji su u podmlađenom sastavu tražili pobedu, s obzirom da je Bahar poslao na teren Mijatovića, Kneževića i Nedeljkovića. Lučić se u nekoliko navrata našao u centru pažnje, prvo u ulozi finišera, a potom i asistenta, međutim, ni iz jedne prilike nije ozbiljnije ugrožen gol Stamenkovića. „Mlako“ su delovali svi pokušaji izabranika Baraka Bahara sve do 68. minuta. Po ko zna koji put ove sezone na scenu je stupio Jovan Mijatović i još jednom kao rezervista spasio tim iz Ljutice Bogdana. Izvanredno je „poklopio“ loptu sa ivice šesnaesterca i poslao je u donji desni ugao gola gostiju. Olajinka se nedugo potom našao u vrlo dobroj prilici kada mu je Kanga, koji je prethodno ušao sa klupe, odlično centrirao iz kornera, ali je Stamenković izvanrednom reakcijom sprečio Nigerijca da reši pitanje pobednika. Ipak, čuvar mreže Mladosti je samo dva minuta kasnije ispustio loptu ispred svog gola, a Knežević je umalo to iskoristio, međutim, nije dovoljno dobro dokačio loptu koju je sa skoro gol linije izbacio Milošević. Mijatović je nakon pogotka upisao i asistenciju, pošto je u 89. minutu uposlio In Beom Hvanga koji se konačno upisao u listu strelaca od dolaska u redove tima crveno-belih i efektnim pogotkom otklonio sve dileme o pobedniku. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, te je Zvezda mirno privela utakmicu kraju i upisala 14. ovosezonski trijumf u Superligi Srbije.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare