MLADIĆA PROGUTALA RUPA NA PLAŽI Kampovao sa prijateljima, ostao zarobljen ispod peska, nedelju dana kasnije nije mu bilo spasa

Mladić, koji je ostao zatrpan peskom nakon što je upao u rupu na ostrvu Brajbi u Australiji, preminuo je u bolnici.

Džoš Tejlor preminuo je juče nakon što je gotovo nedelju dana proveo na aparatima za održavanje života zbog nesreće koja se dogodila prošlog vikenda.

Mladić je prošlu subotu kampovao sa porodicom i grupom prijatelja. Pao je naglavačke u rupu duboku 1.5 metar na plaži, za koju se pretpostavljalo da je iskopana radi pečenja svinje, i ubrzo ostao zarobljen ispod peska. 

Hitne službe pozvane su na mesto događaja, ali nisu uspele brzo da reaguju s obzirom na to da se sve dogodilo u udaljenom kampu.

Prijatelji i porodica nesrećnog mladića očajnički su pokušavali da ga iskopaju dok su čekali da stignu spasilačke ekipe. Nakon nekog vremena su uspeli da ga izvuku, ali uz pomoć više od 15 ljudi. Članovi porodice su zatim krenuli sa reanimacijom i mladićev puls je ponovno uspostavljen.

Oglasili se i roditelji

Džoš je morao da bude helikopterom prebačen u bolnicu Brizbejnu, gde je primljen na intenzivnu negu. Policija Kvinslenda potvrdila je da je danas podlegao povredama u bolnici. Istražitelji tvrde kako „postoji mnogo ljudi koji su bili prisutni, a tek će razgovarati s policijom“ o samom događaju.

Belinda i Piter Tejlor, Džošovi roditelji, potvrdili su u izjavi kako su aparati za održavanje života isključeni nekoliko sati pre Džošove smrti jer su povrede bile preteške.


– Borio se koliko je mogao i najhrabrija je osoba koju ćemo ikada upoznati – poručila je porodica u saopštenju.

„Bio je najbolji sin, brat, dečko i prijatelj kojeg smo svi mogli da poželimo. Volimo te i nedostajaćeš nam svakog minuta svakog dana. Zbogom, prijatelju, do ponovnog susreta“, dodali su.

S obzirom na to da je istraga u toku, policija je pozvala sve koji imaju snimke nadzornih kamera sa severnog dela ostrva Brajbi da se odmah jave.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare