ŠOKANTAN PORAZ SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Katastrofa rukometašica i kraj nada da možemo dalje…

Rukometašice Srbije izgubile su u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva! Bolja od naše selekcija bila je Poljska koja je slavila sa 22:21(10:13).

Neverovatno kako su izabranice Uroš Bregara ostale bez bodova u meču sa Poljakinjama!

Posle odličnog prvog poluvremena našeg tima, u nastavku kao da je druga ekipa Srbije istrčala na teren. Naš rival je iskoristio ogroman broj greška pre svega u dodavanjima koje su činile rukomeštice Srbije.

Očigledno nam je falilo malo više hrabrosti i odlučnosti, pre svega u napadu. Podatak da je Srbija postigla samo osam golova u drugom poluvremenu dovoljno govori… Imali smo fazu od deset minuta bez ijednog pogotka.

Posle ovog poraza Srbija je ostala bez šansi da plasmanom u narednu fazu takmičenja.

Nemačka je naš sledeći protivnik 9. decembra sa početkom u 18 časova, dok je sada već dužnik Japan, duel sa kojim se glavna faza SP završava. Ta utakmica je na programu u 15 časova i 30 minuta.

Nemačka je iz grupne faze prenela maksimalna četiri boda, Poljska dva manje (sada ima četiri), dok je Japan bez bodova.

Evo kako je izgledao tok duel u Danskoj:

Kraj meča pobeda Poljske 22:21. Naš tim nije iskoristio napad za izjednačenje i Poljakinje su do kraja sačuvale loptu.

55. minut – 20:20, I dalje se igra „gol za gol“. Videćemo ko će biti mirniji u završnici.

50. minut – 18:18, Velika borba! Sledi deset minuta odluke.

45. minut – 15:15, Posle 10 minuta ničega, konačno malo dobrog rukometa i golova. Nažalost, Poljakinje dominiraju i potpuno su se vratile u meč.

40. minut – 13:11, Očajna igra na obe strane. Uostalom, jedan gol smo videli za 10 minuta to dovoljno govori.

37. minut – 13:11, Za sedam minuta nastavka meča, Srbija nije postigla gol. Doduše, i Poljakinje su jako loše.

Poluvreme – 13:10, Fantastična odbrana Srbije. To je utisak iz prvih 30 minuta, na golu blista Marija Čolić. Šteta što je razlika samo tri gola, jer smo mogli i sa većim kapitalom na odmor.

20. minut – 10:7, Šteta što nije i veća prednost naših devojaka, jer igraju zaista dobro.

15. minut – 7:4, Poljakinje su se brzo vratile u meč i stigle na 4:3, ali od tog momenta, odlična defanziva našeg tima i ponovo imamo ozbiljniju prednost.

5. minut – 4:0, Početak iz snova! Naša reprezentacija odlično ulaze u meč.

Počela je utakmica.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije danas startuje učešće u glavnoj fazi Svetskog prvenstva za dame.

Srpkinjama je ostanak u Herningu i prilika za tri izuzetno jake utakmice bio cilj pre prvenstva, ali, belu zastavu niko ne podiže i za Poljsku, Nemačku i Japan se priprema sa maksimalnom dozom ozbiljnosti.

Za početak – Poljska. Najpozvanija da o njima priča svakako je pivot Jovana Milojević, koja skoro čitavu deceniju nastupa u ovoj zemlji.

“Poznajem ekipu Poljske jako dobro jer sa njima i protiv njih igram godinama. Pokušaće da nas slome lakim golovima iz kontri i polu-kontri što nismo dobro branile protiv Rumunije, ali ovo je prilika da se ispravimo i brže vraćamo nazad u odbranu. Najveća opasnost svakako dolazi od Kobilinske koja je lider ove generacije Poljakinja.”

Sa tim je saglasan i selektor Srpkinja, Uroš Bregar.

“Biće potrebno da na brzu tranziciju odgovorimo adekvatno i da zaustavimo njihove bekove koji odlično šutiraju sa distance. Verujem da jakom odbranom možemo da delujemo kao i u utakmici protiv Danske, ali ne treba ovako mladim igračicama koje prvi put igraju zajedno nametati pritisak i očekivanja da to može stalno. Za to je potrebno vreme, a one su tek na početku.”

Nemačka je sledeći protivnik 9. decembra sa početkom u 18 časova, dok je sada već dužnik Japan, duel sa kojim se glavna faza SP završava. Ta utakmica je na programu u 15 časova i 30 minuta.

Nemačka je iz grupne faze prenela maksimalna četiri boda, Poljska dva manje dok je Japan bez bodova.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare