KOD PERE IZ PANČEVA NAĐENO MILION EVRA U KEŠU: Otkriveno na koji način je nabavio novac – evo šta je prodavao na BUVLJAKU

Apelacioni sud u Beogradu pravnosnažno je potvrdio rešenje Osnovnog suda u Pančevu, kojim je usvojen zahtev pančevačkog Osnovnog javnog tužilaštva za trajno oduzimanje više od 900.000 evra od osuđenog Pera S. (48) iz Pančeva.

U stanu ovog Pančevca nađeno je oko milion evra u kešu.

– Prilikom pretresa stana okrivljenog 23.03.2022. godine u njegovoj kući je pronađeno blizu milion evra u gotovini, povodom čega je vođena finansijska istraga iz koje nije moglo da se utvrdi poreklo novca jer je pronađeni iznos bio u očiglednoj nesrazmeri sa njegovim prihodima, pa su rezultati istrage pokazali da je ovaj novac proistekao iz krivičnog dela– kažu iz Osnovnog suda iz Pančeva.

Naime, nakon sprovedene finansijske istrage, od osuđenog Pančevca trajno su oduzeta novčana sredstva na računu u banci u iznosu od 99.050,29 dinara, kao i efektivna devizna sredstva i to 843.400 evra, 62.100 švajcarskih franaka, 33.000 mađarskih forinti kao i efektivna dinarska sredstva i to 154.320 dinara.

Prethodno je presudom Osnovnog suda u Pančevu 19. maja 2022. godine osuđeni Pero S. pravnosnažno oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba ili usluga. On je, kako se navodi u presudi, od 28. marta 2016. do 23. marta 2022. godine, u Pančevu, stavljao u promet u većoj količini robu sa tuđim žigovima, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 1.500.000 dinara.

Njemu se na teret stavlja da je u svojstvu vlasnika trgovinske radnje na robnoj pijaci „Aerodrom“, popularnom Buvljaku, od više lica nabavljao veliku količinu gotovih falsifikovanih hemijskih proizvoda sa unetim zaštićenim žigovima, a potom tu robu stavljao u promet na svojim pijačnim tezgama i prodavao drugim kupcima. Presudom Osnovnog suda u Pančevu, on je osuđen na šest meseci kućnog zatvora jer je godinama prodavao na tezgama falsifikovanu kućnu hemiju.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare