ALEKSANDAR ŠAPIĆ: „Probijanjem” Grčke ulice građani Surčina dobijaju bolju vezu sa gradom

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas lokaciju na kojoj će biti izgrađen produžetak Grčke ulice i spajanje sa Surčinskom. Nova saobraćajnica će smanjiti gužve i olakšati funkcionisanje građanima Surčina i svih surčinskih naselja, ali i Ledina i Novog Beograda.

– Nalazimo se u Surčinskoj ulici, na mestu sadašnje „lakat krivine”, gde će biti izgrađena saobraćajnica i mali kružni tok, koji će se „ulivati” u Grčku ulicu u pravcu Bežanijskog groblja. Dužina nove saobraćajnice iznosiće 700 metara, a trenutno se rešavaju imovinsko-pravni odnosi. Projektovanje je uveliko u toku i očekujem da za nekoliko meseci bude raspisan tender. Dobro je što na trasi buduće saobraćajnice ne postoje objekti čije bi uklanjanje bilo neophodno. Očekujem da možda već do kraja sledeće kalendarske godine stanovnici ovog dela grada, prevashodno Surčina, ali i Ledina i Novog Beograda, imaju na raspolaganju novu saobraćajnicu, što znači da neće morati da se „zavlače” među zgrade na Bežaniji i ulaze u saobraćajne „čepove” – rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, paralelno sa ovim poslom završava se saobraćajnica T6, koja će povezivati mali kružni tok na uglu Surčinske i budućeg dela Grčke ulice sa kružnim tokom u Vojvođanskoj ulici.
– Vojvođanska ulica prihvata veliki deo saobraćaja i dalje vodi ka Ulici Jurija Gagarina ili na auto-put Miloš Veliki preko kraka koji je pušten u saobraćaj pre nešto više od pola godine. Ovo su dva izuzetno važna projekta za ovaj deo grada, pre svih za Surčince i Novobeograđane. Očekujemo da do kraja sledeće godine ili početkom 2025. godine završimo obe saobraćajnice u dužini od dva puta po 700 metara – precizirao je Šapić.

On je pojasnio da će u tom delu Grčke ulice biti urađene četiri trake, dok će se između Vojvođanske i Grčke ulice nalaziti T6 saobraćajnica sa šest traka, kao i biciklističke i pešačke staze.

– Pored ove dve ulice, koje su prioritetne, radiće se i rekonstrukcija treće saobraćajnice koja će ići oko groblja sa leve strane od Grčke ulice, koja izlazi na Petničku. U završetku Grčke ulice nalaziće se kružni tok koji će omogućiti nesmetan saobraćaj u tri pravca, to jest jedan je pravac ka Surčinskoj, drugi levo ka T6 saobraćajnici i treći desno ka obilaznici oko groblja. Na ovaj način građanima omogućavamo da izađu na auto-put bez odlaska na Novi Beograd ili ka centru grada – najavio je Šapić.

UDARNA VEST.rs (kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare