VLASNIK DISKOTEKE UBIJEN JER SE DRUŽIO SA VUKOTIĆEM I „ŠKALJARCIMA“: Istraga završena posle 5 godina, ubijeni se osećao ugroženo

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori nakon pet godina završilo je istragu povodom brutalne likvidacije Miodraga Migija Kruščića (39) u Podgorici, a za njegovo ubistvo osumnjičen je „kavčanin“ Mario Milošević.

Podsetimo, Kruščić je ubijen 21. maja 2018, godine dok je sedeo u jednom podgoričkom lokalu. Egzekutor koji je tada imao silikonsku masku na glavi prišao je žrtvi s leđa i ispalio devet hitaca u njega. Nakon zločina ubica je pobegao, a brutalnu likvidaciju snimile su nadzorne kamere, koje su sada navodno i dovele do okončanja istrage. Naime, Milošević se od juna nalazi iza rešetaka, a ako se podigne ova oprtužnica to će mu biti druga po redu s obzirom da se tereti i za ubistvo Radomira Đuričkovića na Cetinju 2016.

– Istraga povodom ubistva Miodraga Migija Kruščića je završena. Specijalno državno tužilaštvo povodom ovog krivičnog dela u narednim danima trebalo bi da podigne optužnicu koja se privodi kraju – dodaje izvor Dana.

– Analiza čaura pronađenih na mestu likvidacije pokazala je da su meci ispaljeni iz pištolja „glok 17“. Posebnu pažnju javnosti tada izazvao je snimak izvršenja krivičnog dela, koji je „uhvatila“ jedna nadzorna kamera.

Na njemu se videlo da je maskirani ubica prišao vlasniku diskoteke. Kruščić je tada skočio sa svog mesta i tom prilikom oborio sto. Pokušao je da pobegne, međutim, ubica je bio blizu i upucao ga je. Zatim se trkom udaljio sa lica mesta.

Ubijeni Kruščić nije bio bezbednosno interesantno lice kako je preneo Dan, ali nije isključeno da je motiv ubistva sukob kotorskih klanova koji traje od decembra 2014. zbog vrednog tovara kokaina koji je nestao iz jednog stana u španskoj Valensiji. Takođe, u ratu do istrebljenja do sada je ubijeno preko 60 žrtva, od kojih su pojedini i slučajne žrtve.

Kako su ranije pisali crnogorski mediji, Miodrag Migi Kruščić bio je vlasnik podgoričke diskoteke „Bigl“. Kruščić se, inače, družio sa pripadnicima škaljarskog klana, zbog čega je navodno godinu dana pre nego što je ubijen dolazio u crnogorsku policiju i raspitivao se da li mu je bezbednost ugrožena.

– Kruščić je tada bezbednosnu procenu zahtevao zbog pisanja medija i navoda da je povezan sa odavno policiji poznatim pripadnicima ovog klana Stevanom Stamatovićem, Milićem-Minjom Šakovićem i Jovanom Vukotićem – pisali su mediji.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs – Dan)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare