VALENSIJA – CRVENA ZVEZDA: Crveno-beli traže put do prve pobede u gostima

VALENSIJA – CRVENA ZVEZDA 20.30

TOK MEČA

1. ČETVRTINA

Dos Santos Nedović, Giedraitis, Mitrović i Bolomboj počinju za Zvezdu. Jović, Harper, Puerto, Ingliš i Dejvis počinju za domaći tim.

VALENSIJA – CRVENA ZVEZDA

Hala: La Fonteta

Sudije: Arturas Sukis, Damir Javor, Josip Radojković

VALENSIJA: Harper, Klaver, Puerto, Ruvers, Lopez-Arostegi, Džons, Ingliš, Jović, Ture, Hermanson, Dejvis, Odželeje. Trener: Aleks Mumbru

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Dos Santos. Trener: Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 12. kola Evrolige gostuju Valensiji.

Utakmica se igra od 20.30 časova u „La Fonteti“.

Uoči ovog kola Valensija je na 13. mestu sa pet pobeda i šest poraza. Crveno-beli su 15. sa četiri pobede i sedam poraza. Na svih pet gostovanja do sada su crveno-beli poraženi.

Trener Janis Sferopulos, bez obzira što tim očekuju dve utakmice u Valensiji i Vitoriji, fokusiran je samo na prvog narednog protivnika.

„Jeste da nam predstoji duplo kolo u Evroligi, ali mi se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv Valensije. Mislim da će se boriti veoma hrabro kako bi se vratili na pobednički kolosek, pošto su imali negativnu seriju, tako da očekujem veoma tešku utakmicu. Sa druge strane, mi moramo da budemo veoma koncentrisani, da igramo pametno u oba pravca, da koristimo prednosti koje čitamo na terenu“, konstatovao je Sferopulos.

Marko Simonović: „Očekuju nas dve teške utakmice, pogotovo što znamo kako sve španske ekipe igraju, da je to dosta brza igra. Moramo da se pripremimo na to, prvi meč je protiv Valensije i moramo da damo svoj maksimum i ostvarimo pobedu. Mislim da treba da zaustavimo tu njihovu tranziciju, dobro trče, a ključ svega je ta naša odbrana kao u drugom poluvremenu protiv Efesa. Generalno fokus je sada na Valensiji. Da taj duel spremimo što bolje“ rekao je Simonović.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare