ČUO SE SA UBICOM TOKOM BEKSTVA Advokat Ljupča, koji ga je prevezao do Srbije, ostaje u pritvoru

Advokat osumnjičenog, Vasko Stojkov, koji je odvezao Ljupča Palevskog-Palča iz Makedonije do Beograda, ostaće u policijskoj stanici, saznaje „Skoplje1“.

Pozvan je na saslušanje i dao je izjavu. Sutra će, međutim, biti odlučeno da li će dobiti status osumnjičenog jer je izveo Palča iz zemlje, posle ubistava 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Pančea Žežovskog (74).

Kontaktirao štićenika kad se vratio u Makedoniju

On je, kao i druga osoba iz Strumice, Stefan D. učestvovao u transportu Palča. Njegov prvi iskaz, kao i drugi dokazi, analizirani su — i sada daje više informacija policijskim istražiteljima. Za sada se zna da je Stojkov kontaktirao Palča nakon što ga je napustio u Beogradu i vratio se u Skoplje.

Na Tužilaštvu će da odluči da li će za Stojkova tražiti meru za obezbeđenje prisustva – što podrazumeva pritvor, kućni pritvor, oduzimanje pasoša ili povremeno pojavljivanje pred sudom. Ove mere se određuju kako bi se sprečilo lice osumnjičeno u predmetu da pobegne ili utiče na svedoke.

Petorica u pritvoru

Strumičanin, koji je posle Stojkova preuzeo Palča i odveo ga u Bugarsku, pa u Tursku – završio je iza rešetaka. On se nalazi u efektivnom pritvoru od 48 sati, koji izdržava u zatvoru „Skoplje“ u Šutki.

Prethodno je Stojkov objasnio zašto je odlučio da odvede Palča u inostranstvo i opravdao svoje korake. Prema njegovoj izjavi u medijima, Palčo mu je rekao da ga vodi u komšiluk na zdravstvene preglede. Napustio ga je i vratio se u Skoplje. Kada je saznao da je osumnjičen, prema tvrdnjama advokata, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima.

Za sada je poznata i činjenica da je Stojkov pravni zastupnik Palča u pojedinim slučajevima. Pre nekoliko dana, kada se saznalo da je Palčo vozio u Srbiju, „Skoplje1” je pokušao da ga kontaktira – ali je on odbio pozive.

UDARNA VEST.rs (BLIC/Skoplje1)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare