Srbija – Čile: Rukometašice igraju za prolaz u drugu rundu Svetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je dva poraza na Svetskom prvenstvu u rukometu. Ovog utorka od 18 sati izabranice selektora Uroša Bregara igraju meč za prolaz grupne faze, a protivnik u 3. kolu Grupe E je Čile. 

Reprezentacija Srbije porazom od Danske je započela prvenstvo sveta. Podmlađeni tim Srbije odlično je igrao i imao vođstvo tokom celog susreta, ali su Dankinje „dodale gas“ kada je bilo najpotrebnije i na kraju upisale važnu pobedu. Potom usledio je susret sa Rumunkama, a, umesto nove blistave partije, usledio je veliki pad. Rumunke su održale čas rukometa i zasluženao slavile.

Sa druge strane, tim Čilea je takođe bez bodova, odnosno nije ubeležio nijedan trijumf. Obe selekcije će se boriti za prvu pobedu na Svetskom prvenstvu koja bi im obezbedila i nastavak turnira.

Čile ima učinak od minus 60 golova, odnosno 30 datih i čak 90 primljenih, dok je Srbija postigla 49 i primila 62 gola.

– Od početka znamo da fokus mora biti prisutan u svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Pripremni turnir u Španiji smo koristili između ostalog i za pripremu protiv jednog ovakvog protivnika. Znamo šta nam pobeda može doneti i na taj način se pripremamo. Verujem u ovaj tim i ne sumnjam da će devojke u utakmicu ući ozbiljno od prvog trenutka iako su dve teške utakmice iza nas – istakao je selektor Srbije Uroš Bregar.

Ukoliko Srbija ostvari plasman u narednu rundu biće smeštena u Treću grupu gde su plasman već obezbedile: Nemačka, Poljska, Japan. Takođe, bodove, u ovom slučaju neće prenositi.

Grupa E:

1. Danska 4

2. Rumunija 4

3. Srbija 0

4. Čile 0

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare